Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Hintjens, Arno vinyl & cd's (42 geselecteerd van 42)

Arnaud Charles Ernest Hintjens beter bekend onder zijn artiestennaam "Arno", is een Belgische rockzanger, die liedjes vertolkt in het Frans, soms in het Engels, Nederlands en sporadisch ook in het Oostends dialect. Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 42 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Hintjens, Arno

08b9d6b8-6107-11e5-8a66-7016fe7861be
Volledige naam
Arno Hintjens
Pseudoniemen
Arno [BEL]
Geboren
Oostende , 21 mei 1949
Aantal items
42
Oudste item
Arno (1986)
Nieuwste item
Human Incognito (2015)
Duurste item
Bathroom singer (€ 7,00)

Arnaud Charles Ernest Hintjens beter bekend onder zijn artiestennaam "Arno", is een Belgische rockzanger, die liedjes vertolkt in het Frans, soms in het Engels, Nederlands en sporadisch ook in het Oostends dialect.

Arno groeide op in een Oostends, politiek links georiënteerd middenklassengezin. Hij koos aanvankelijk voor het beroep van kok, maar was in zijn jonge jaren vooral geïnteresseerd in muziek. Vooral uit Engeland geïmporteerde bluesplaten inspireerden hem.

Als mondharmonicaspeler werkte hij samen met muzikanten uit de Oostendse rockscene vooraleer hij rond 1970 in zijn eerste "echte" groep belandde, "Freckle Face", geleid door zanger/bassist Paul Vandencasteele en gitarist Paul Decoutere. Arno zong destijds sporadisch en beperkte zich meestal tot solo's op de mondharmonica. "Freckle Face" maakte een plaat met uitgesponnen bluesrocknummers, maar had op het podium meer succes dan in de platenwinkel.

In 1972 gingen Arno en Decoutere verder als duo onder de naam "Tjens Couter". De groep wisselde bluesnummers af met uitstapjes richting tango en reggae. Na de debuutplaat "Who Cares" groeide "Tjens Couter" van een duo naar een kwintet en werd de muzikale koers verlegd naar pubrock. Een tweede album volgde. In 1978 waren Arno en Decoutere te zien in de film "Le concert d'un homme seul".

Pas in 1980 kwam de grote doorbraak met de groep "T.C. Matic", een groep die aanvankelijk voor 80 procent dezelfde samenstelling had als "Tjens Couter". De groep maakte vier albums, ging op tournee door Europa en scoorde een paar hits, waaronder "Oh la la la". Ook "Que pasa" en "Putain, putain" zijn uitgegroeid tot klassiekers, die steevast deel uitmaken van Arno's liveset. Zes jaar later hield "T.C. Matic" het voor bekeken.

Arno besloot het solo te wagen. Hij bracht in 1986 zijn solodebuut uit onder de titel "Arno". "Cold Sweat" is daaruit een bescheiden hit geweest. Arno ging voor dit album solo. Hij kon toch een beroep doen verscheidene ex-TC Matic leden. Serge Feys, die ook vele andere Arno CD's zou produceren, trad op als producent en als toetsenist (keyboards). Ook gitarist Jean-Marie Aerts was van de partij en zou nog jaren deel blijven uitmaken van Arno's vaste begeleidingsband. In het geheel was Arno een behoorlijke CD, met veel funk en blues invloeden en vooral Engelstalige teksten. Ook op zijn volgende albums zou Arno soms in het Frans zingen, maar het Engels was duidelijk prominenter aanwezig. (Franse nummers zouden pas een overwicht krijgen vanaf het in 1995 verschenen "Arno à la Française".)

Terwijl Arno op zijn gelijknamige debuutalbum nog wat een eigen gezicht aan het zoeken was (twee volledige instrumentals en twee haast instrumentale nummers), trad hij met "Ratata" veel zelfverzekerder naar buiten. Nummers als "Bathroom Singer", het snoeiharde "Black Doll" en de Jacques Brel-cover "Le Bon Dieu" werden live favorieten.

Ook in de cinema was Arno een gevraagd typeschrijver.

Vóór alle unplugged-trends belichaamde hij samen met Roland in 1990-1991 de pure rock in het zijproject "Charles et les Lulus". Ook zijn levensstijl werd er niet minder rock-'n'-roll op. In 1992 coverde hij de Adamo-hit "Les filles du bord de mer". Zijn doorbraak bij het bredere publiek ging verder met zijn vierde album "Idiots Savants", dat goed ontvangen werd door de pers. Het album haalde goud.

In 1995 kwam "Arno à la Française" uit. Eén cover springt er op dat album uit, namelijk "Comme à Ostende" van Leo Ferré. Met deze geheel Franstalige plaat brak hij definitief door in Frankrijk. Franse chansons zijn vanaf dat moment een even belangrijk bestanddeel van zijn muziek als rock, tango en blues.

Samen met Jan Decleir speelde hij in 1995 de rol van de homoseksuele redder Harry in de film "Camping Cosmos" (1996) van Jan Bucquoy die zich te Westende afspeelt.

In 1997 bracht Arno voor het eerst een album uit in de Verenigde Staten. Het was een compilatie, in combinatie met de registratie van een live-concert. In 1999 werd Arno vijftig jaar. Hij bracht zijn zesde soloalbum uit, dat meteen ook zijn 23ste album is onder diverse namen en formaties. Een 'best of' kwam uit in 2000.

In 2002 kwam "Arno Charles Ernest" uit, een referentie naar zijn grootvader; in 2004 volgde "French Bazaar". Eind september 2004 startte Arno zijn nieuwe solotoer met onder andere twee concerten in Vietnam. Zijn voornaamste muzikale partners door de jaren heen zijn de gitaristen Jean-Marie Aerts (ook in T.C. Matic) en Geoffrey Burton, Rudy Cloet (drummer) en de toetsenisten Ad Cominotto en Serge Feys (eveneens ex-T.C. Matic).

Op 1 oktober 2006 organiseerde hij samen met Tom Barman en Sioen de 0110-concerten. Zijn volgende album, "Jus de Box" verscheen in januari 2007. In de zomer van 2009 was hij de centrale gast muziek op "Theater aan Zee".

Invoerdatum
22-09-2015 08:50:54
Ingevoerd door
Humphrey56