Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Hancock, Herbert vinyl & cd's (167 geselecteerd van 168)

Herbert Jeffrey Hancock is een Amerikaans jazzpianist en -componist. Herbie Hancock wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten van de tweede helft van de twintigste eeuw, een status vergelijkbaar met die van zijn mentor Miles Davis. Lees verder

1 2 3 ... 5 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 167 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Hancock, Herbert

C940810e-c023-11e5-91bc-c75b646f4789
Volledige naam
Herbert Hancock
Pseudoniemen
Herbie Hancock
Geboren
Chicago (Illinois) , 12 april 1940
Aantal items
168
Aantal curiosa items
Gerelateerd (1)
Oudste item
Seven steps to heaven (1963)
Nieuwste item
Your Guide to the North Sea Jazz Festival 2009 (2009)
Duurste item
Village Life (€ 55,00)

Herbert Jeffrey Hancock is een Amerikaans jazzpianist en -componist. Herbie Hancock wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten van de tweede helft van de twintigste eeuw, een status vergelijkbaar met die van zijn mentor Miles Davis. In zijn muziek gebruikt hij ook elementen uit de funk, rock, blues, soul, gospel en klassieke muziek. Hij speelt zowel piano, keyboard als synthesizer.

Hancock leerde op zevenjarige leeftijd piano spelen. Op zijn elfde speelde hij solo het eerste deel van een pianoconcert van Mozart met de "Chicago Symphony". Na gestudeerd te hebben aan "Grinnell College" werd hij in 1961 uitgenodigd door Donald Byrd en kreeg hij een contract bij "Blue Note Records".

Zijn eerste soloalbum, Takin' Off, kwam uit in 1962. De verkoopcijfers van het album stegen tot grote hoogten toen datzelfde jaar Mongo Santamaria een eigen versie van Hancocks Watermelon Man, afkomstig van dat album, uitbracht en een grote hit werd. Dit album bracht Hancock in de belangstelling bij Miles Davis. In 1963 werd hij lid van Davis' band, waar hij zo'n vijf jaar bleef. Op aanraden van Davis ging Hancock over op de Rhodes piano. Ook solo was hij succesvol. Hij componeerde belangrijke jazznummers als Maiden Voyage en Cantaloupe Island.

Hancock componeerde de filmmuziek voor Michelangelo Antonioni's film "Blowup", waarna hij vaker als filmcomponist gevraagd werd. In 1969, nadat hij de groep van Miles Davis had verlaten, bracht hij een funkalbum uit, Fat Albert Rotunda, waarop de muziek staat die hij heeft gecomponeerd voor de televisieserie "Fat Albert" van Bill Cosby. Ook vormt hij dat jaar een sextet. Met dit sextet experimenteerde Hancock met synthesizers en elektronische muziek. Gedurende deze tijd werkte hij soms onder de naam "Mwandishi", Swahili voor "schrijver". In 1973 hield het sextet op te bestaan.

Na het uiteenvallen van het sextet ontdekte hij het Boeddhisme. Zijn muziek raakte beïnvloed door de funk van "Sly & the Family Stone", wat goed te horen is op zijn album The Headhunters uit 1973. Dit album, gemaakt voor Columbia Records, sloeg ook aan bij een poppubliek en werd een van de succesvolste jazzalbums van die tijd. In 1976 kwamen oude leden van Miles Davis' kwintet uit de jaren zestig, waaronder Hancock bij elkaar voor een reünieconcert. Onder de naam V.S.O.P. gaven ze vanaf de jaren zeventig tot ver in de jaren negentig sporadisch tournees.

In 1983 scoorde Hancock een grote hit met de single Rockit, een van de eerste grote hits waarop gescratched wordt. De bijbehorende videoclip wordt veelvuldig gedraaid op MTV. In 1986 bracht hij het live-album Jazz Africa uit, waarop hij samenwerkte met de Gambiaanse koraspeler Foday Musa Suso. Datzelfde jaar wint hij een Oscar voor Beste Filmmuziek voor de soundtrack van de film "Round Midnight".

Na de dood van Miles Davis in 1991 bracht hij samen met enkele vrienden een tribuut-album uit, A Tribute To Miles. In 1998 had hij succes met het album Gershwin's World, waar hij zijn eigen kijk geeft op het werk van George en Ira Gershwin.

The Imagine Project (juni 2010) is zijn meest recente studio-album.

Invoerdatum
21-01-2016 09:46:04
Ingevoerd door
Humphrey56