Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Jarre, Jean Michel vinyl & cd's (94 geselecteerd van 95)

Jean-Michel André Jarre (meestal geschreven als Jean Michel Jarre) is een Frans componist en muzikant, gespecialiseerd in het maken van elektronische muziek met behulp van synthesizers. Lees verder

1 2 3 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 94 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Jarre, Jean Michel

6c54acea-c988-11e5-8743-75b57e02afa6
Volledige naam
Jean Michel Jarre
Geboren
Lyon , 24 augustus 1948
Aantal items
95
Aantal curiosa items
Gerelateerd (1)
Oudste item
Les granges brulées (1973)
Nieuwste item
Electronica 2: The Heart Of Noise (2016)
Duurste item
Oxygene (€ 17,00)

Jean-Michel André Jarre (meestal geschreven als Jean Michel Jarre) is een Frans componist en muzikant, gespecialiseerd in het maken van elektronische muziek met behulp van synthesizers. Hij wordt gezien als één van de pioniers van het genre, samen met andere artiesten zoals Tangerine Dream, Vangelis, Kraftwerk, Klaus Schulze, Larry Fast, Kitaro en Isao Tomita. Hij staat bekend om zijn spectaculaire openluchtconcerten met lasers en vuurwerk, waarvan er drie het Guinness Book of Records haalden vanwege het enorme aantal toeschouwers.

Jarre werd geboren als zoon van de Franse filmmuziekschrijver Maurice Jarre, die muziek voor de films "Lawrence of Arabia", "Doctor Zhivago" en "Ghost" maakte.

Hij brak door in 1977 toen zijn eerste internationale LP uitkwam: Oxygène. De daarvan afkomstige single Oxygène IV werd in verschillende landen een hit. Het orgel dat Jarre voor dit album gebruikte, een Eminent Unique 310, bereikte een cultstatus onder verzamelaars en muzikanten toen bekend werd dat dit instrument verantwoordelijk was voor de 'Jarre-sound'. Het daarop volgende album Équinoxe (1978) was net als Oxygène een groot succes en leverde de hitsingle Équinoxe V op.

In 1983 trok hij internationaal de aandacht toen hij slechts één exemplaar van de LP Music for Supermarkets liet maken en vervolgens de mastertape vernietigde. Deze LP was destijds integraal via de radio te beluisteren en werd daarna geveild.

De muziek van Jarre is een inspiratiebron voor hedendaagse muzikanten en de albums die uitbrengt, vinden immer aftrek bij zijn fans. Jarres muziek wordt regelmatig gebruikt als achtergrondmuziek bij televisieseries en documentaires.

In 1993 accepteerde hij de taak van UNESCO Goodwill Ambassadeur met als doel zijn bekendheid in te zetten voor milieubescherming (duurzame energie, water, het tegengaan van woestijnvorming), jeugd en tolerantie en bescherming van werelderfgoed.

Jarre gaf in december 2007 tien theaterconcerten in Parijs. De concerten duurden elk ongeveer 95 minuten en vonden plaats in theater "Marigny". Op deze concerten werd "Oxygène" opgevoerd om het 30-jarig bestaan van het album te vieren.

In mei 2009 begon Jarre aan een wereldwijde tournee onder de naam "In Doors". Aangezien het vervolg op de tour plaatsvond in 2010, was dit vervolg "2010" genaamd, tevens refererend aan het gelijknamige boek van sciencefictionschrijver Arthur C. Clarke en als ode aan deze schrijver. Tijdens de tour in 2010 werden, naast concerten in concertzalen of arena's, waaruit het eerste deel van de tour uitsluitend bestond, ook openluchtconcerten gegeven.

In oktober 2015 verscheen het album Electronica 1: The Time Machine. Voor elk nummer op dit album werkte Jarre samen met een door hem inspirerend of belangrijk bevonden artiest of act. John Carpenter, Vince Clarke, Armin van Buuren, M83, Gesaffelstein, Robert "3D" del Naja van Massive Attack, Edgar Froese, Boys Noize, Air, Little Boots, Fuck Buttons, Moby, Pete Townshend, Laurie Anderson en Lang Lang leverden bijdragen. Het album vormt het eerste deel van het tweeluik Electronica. Het tweede deel staat gepland voor 2016.

Invoerdatum
02-02-2016 08:39:07
Ingevoerd door
Humphrey56