Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Broad, William vinyl & cd's (70 geselecteerd van 75)

William Michael Albert Broad, beter bekend onder zijn artiestennaam Billy Idol, is een van origine Britse zanger, maar nu vooral werkzaam in de Verenigde Staten. Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 70 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Broad, William

Efed9fa4-b38e-11e5-8e02-1e933daebd15
Volledige naam
William Broad
Pseudoniemen
Billy Idol
Geboren
Middlesex , 30 november 1955
Aantal items
75
Aantal curiosa items
Gerelateerd (5)
Oudste item
Billy Idol (1982)
Nieuwste item
Lust for Life 46 (2014)
Duurste item
Top 100 allertijden editie 2001 (€ 10,00)

William Michael Albert Broad, beter bekend onder zijn artiestennaam Billy Idol, is een van origine Britse zanger, maar nu vooral werkzaam in de Verenigde Staten.

Idol maakte in zijn jeugd, samen met onder andere Siouxsie Sioux, deel uit van het Bromley contingent. Deze jeugdgroep bestond uit trouwe volgelingen van de "Sex Pistols". Uit deze jeugdgroep zijn meerdere bands gevormd, Chelsea, Generation X, Siouxsie and the Banshees, het latere Sigue Sigue Sputnik. Billy Idol was de zanger van Generation X (later verkort tot Gen X) die in Engeland een hit had met Wild Youth en bij live-optredens John Lennons Gimme Some Truth coverde. Na de breuk van Gen X ging Idol solo en verhuisde hij naar de Verenigde Staten waar hij tot op de dag van vandaag woont en werkt.

Zijn punkrock sloeg daar erg aan; na zijn eerste solohit Dancing With Myself maakte hij een reeks albums met gitarist Steve Stevens.

Na het niet goed ontvangen album "Cyberpunk" uit 1993 en een bijna fatale overdosis in 1994 nam hij in het VH1-programma "Storytellers" de gelijknamige live-DVD/CD op met akoestische versies van onder andere zijn hits; Cradle of Love, Sweet Sixteen, Don't Need a Gun en White Wedding.

In 2005 kwam er na ca. 12 jaar een nieuw album, "The Devil's Playground" waarop Steve Stevens als vanouds zijn medewerking verleent. Zowel het album als de tour, die Noord-Amerika en Europa aandeed, werden bijzonder goed ontvangen.

In oktober 2014 verscheen het album Kings and Queens of the Underground. De rocker met bijna vier decennia ervaring brengt hier een dubbele explosie van zijn autobiografie voort. De autobiografie "Dancing with Myself" gepaard met een album genaamd Kings & Queens of the Underground. De productie van Trevor Horn creërt een glasachtige rock-cocon.

Invoerdatum
05-01-2016 09:30:19
Ingevoerd door
Humphrey56