Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Fornaciari, Adelmo vinyl & cd's (65 geselecteerd van 65)

Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan gebruiken. Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 65 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Fornaciari, Adelmo

25c4c748-9c45-11e6-9076-5f8e837781ae
Volledige naam
Adelmo Fornaciari
Pseudoniemen
Zucchero
Geboren
Roncocesi (Emilia-Romagna) , 25 september 1955
Aantal items
65
Oudste item
Rispetto (1986)
Nieuwste item
Italiano! (2012)
Duurste item
Sugar Blue's (€ 10,00)

Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan gebruiken.

Zucchero brak in 1985 door in Italië na zijn deelname aan het Festival van San Remo met het nummer Donne. Na enkele goedverkopende albums volgde in 1988 het uitermate succesvolle album Blue's dat het best verkochte album ooit in Italië werd en gemaakt werd met sessiemuzikanten als Clarence Clemons en de legendarische Memphis Horns. In 1989 volgde het album Oro Incenso e Birra (letterlijk "Goud Wierook en Bier", een woordspelige verwijzing naar het bijbelse "Goud, wierook en mirre"/"Oro incenso e mirra") met gastoptredens van Ennio Morricone, Rufus Thomas en Eric Clapton en dat de hits Diavolo in Me en Diamante bevatte. In 1991 volgde de complete Europese doorbraak met een heropname van zijn vroegere hit Senza una Donna (Engels: Without a woman) samen met Paul Young. Hiermee behaalde hij internationaal succes, wat hij spoedig herhaalde met een Engelse versie van Diamante met Randy Crawford.

In 1992 nam Zucchero het crossoverstuk Miserere op samen met Luciano Pavarotti. De demo van dit nummer werd ingezongen door de dan nog onbekende Andrea Bocelli, die later tijdens Zucchero's "Miserere tour" de klassieke vocalen voor zijn rekening nam en in 1994 met het door Zucchero geschreven Il Mare Calmo della Sera zelf doorbrak. In 1994 nam Zucchero zelf deel aan Woodstock '94.

In 1996 haalde Zucchero een internationale hit met Il Volo van het studioalbum Spirito DiVino, dat een jaar eerder uitgekomen was. In 1996 volgde een compilatie album, The Best of Zucchero Sugar Fornaciari's Greatest Hits dat vooral gebaseerd is op nummers van Blue's, Oro Incenso e Birra en Spirito DiVino. Na een lange wereldtournee bracht Zucchero in 1998 het album Bluesugar uit, waarvan de eerste single Blue geschreven werd met Bono van "U2" en toerde wederom door Europa en de VS. In 2001 volgde het album Shake dat onder meer het laatste nummer dat blueslegende John Lee Hooker voor zijn dood opnam (Ali D'Oro) en de Europese zomerhit Baila (Sexy Thing) bevat.

In mei 2004 bracht Zucchero het album Zu & Co. uit, waarin hij duetten zingt met grote artiesten, onder wie Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Tom Jones, Eric Clapton, Miles Davis en Sting. In oktober volgde de DVD "Zu & Co. Live at the Royal Albert Hall" waarop Zucchero samen met onder anderen Eric Clapton, Luciano Pavarotti, Paul Young, Brian May en Solomon Burke nummers van Zu & Co. ten gehore bracht.

In september 2006 is Fly, een nieuw studioalbum van Zucchero, uitgekomen, geproduceerd door Don Was. De eerste single was Bacco Perbacco, die gevolgd werd in begin 2007 door Occhi.

In november 2007 komt een nieuw compilatiealbum uit onder de titel All the Best. In 2008 toerde Zucchero naar aanleiding van dit album.

In november 2010 kwam Chocabeck, een nieuw studioalbum, geproduceerd door Don Was en Brendan O'Brien, uit. Het album kwam vooraf aan de single E Un Peccato Morir. Op het album is onder meer oud "Beach Boys"-zanger Brian Wilson te gast als achtergrondzanger.

Invoerdatum
27-10-2016 12:59:10
Ingevoerd door
Humphrey56