Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Gabriel, Peter vinyl & cd's (169 geselecteerd van 173)

Peter Brian Gabriel is een Britse zanger en muzikant. Hij wordt gezien als één van de meest vernieuwende rockartiesten van de laatste decennia. Gabriel werd gerekend onder de muziekstroming progressieve rock. Lees verder

1 2 3 ... 5 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 169 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Gabriel, Peter

435b4854-b60e-11e5-8e4a-c2778a226ebc
Volledige naam
Peter Gabriel
Geboren
Woking, Surrey , 13 februari 1950
Aantal items
173
Aantal curiosa items
Gerelateerd (4)
Oudste item
All this and World War II (1976)
Nieuwste item
Lust for Life 14 (2011)
Duurste item
So (€ 55,00)

Peter Brian Gabriel is een Britse zanger en muzikant. Hij wordt gezien als één van de meest vernieuwende rockartiesten van de laatste decennia. Gabriel werd gerekend onder de muziekstroming progressieve rock.

Gabriel was in 1967 samen met Mike Rutherford, Anthony Phillips en Tony Banks oprichter van de symfonische rockband Genesis. Genesis was een fusie van de schoolbands Anon en The Garden Wall en speelde in eerste instantie covers van onder andere "The Yardbirds", Otis Redding en "The Rolling Stones". Al snel ontdekten de leden van Genesis hun talent om zelf songs te schrijven, en onder productie van Jonathan King brachten zij hun eerste album uit: From Genesis To Revelation. Dit album flopte. Bij liveoptredens viel Gabriel op door zijn extravagante kostuums en zijn klagende zang. Na de albums From Genesis To Revelation en Trespass stapte Anthony Phillips wegens podiumangst uit de band. Gitarist Steve Hackett en drummer Phil Collins werden aangetrokken als vervangers. Met Selling England By The Pound (1973) was Genesis voor het eerst succesvol. Het album bracht de groep haar eerste hitsingle, I Know What I Like. Strubbelingen tussen Gabriel en de rest van de groep tijdens de opname van het conceptalbum The Lamb Lies Down On Broadway (1974) leidden uiteindelijk tot het vertrek van Gabriel in 1975.

Gabriels eerste soloalbum werd opgenomen in Toronto in 1976 en werd uitgebracht in februari 1977. De naam van dit album was net als de volgende drie albums eenvoudigweg Peter Gabriel. Al snel kreeg het werk de bijnaam Car, naar de cover van de LP. Gabriel was niet van plan een andere naam te geven aan zijn albums dan Peter Gabriel. Het idee hierachter was om een merk en een product met een eigen identiteit te creëren. De hoes van het album is een foto van een Lancia-auto met regendruppels op de ramen, waar Gabriel door naar buiten staart.

De single Solsbury Hill werd een hit en groeide uit tot een van de meest gespeelde nummers van Gabriel, zowel op het podium als op de radio. Ook het nummer Here Comes The Flood is afkomstig van dit album. Opvallend was dat Gabriels sologeluid meer toegankelijk, minder zwaar en vooral minder rock was dan men gewend was van zijn Genesis-tijd. Op dit album nam Tony Levin de baspartijen voor zijn rekening. Op alle volgende albums van Gabriel zou Levin steeds te horen zijn en ook op de tournees is Levin, tot op de dag van vandaag, steeds aanwezig. Ter promotie van zijn eerste soloalbum maakte Gabriel in 1977 een grote tournee onder de naam "Expect the Unexpected Tour". Voor de fans een verrassende tour, omdat Gabriel niet uitpakte met extravagante kostuums zoals in zijn Genesis-tijd.

Gabriels tweede album werd in het voorjaar van 1978 opgenomen, onder andere met gitarist Robert Fripp. Deze plaat, ook Peter Gabriel genaamd, werd bekend als Scratch. Gabriels geluid en stijl waren veranderd in vergelijking tot het vorige album. Het geluid was veel somberder dan op het eerste album. De track D.I.Y. werd uitgebracht als single. De cover van Scratch bestaat uit een foto van Gabriel, waarbij hij met zijn vingers scheuren aanbrengt in de foto. De opname van Scratch was gehaast, wat Gabriel zelf toegaf. In 980 kwam dan de derde Peter Gabriel plaat uit. Zijn meest recente studio-album is New Blood van oktober 2011.

Invoerdatum
08-01-2016 13:46:48
Ingevoerd door
Humphrey56