Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Coldplay vinyl & cd's (73 geselecteerd van 75)

Coldplay is een Britse alternatieverockband, die in 1996 in Londen werd gevormd. De leden zijn zanger Chris Martin, gitarist Jon Buckland, drummer Will Champion en bassist Guy Berryman. Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 73 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Coldplay

1f9a8cd2-8df9-11e5-9b68-e528e7535ecb
Aantal items
75
Aantal curiosa items
Gerelateerd (2)
Oudste item
Parachutes (2000)
Nieuwste item
A Head Full of Dreams (2015)
Duurste item
X & Y (€ 25,00)

Coldplay is een Britse alternatieverockband, die in 1996 in Londen werd gevormd. De leden zijn zanger Chris Martin, gitarist Jon Buckland, drummer Will Champion en bassist Guy Berryman.

In het begin werd Coldplay vergeleken met andere artiesten en bands, waaronder Radiohead, U2 en Travis. De band brak met de single Yellow door, gevolgd door hun debuutalbum Parachutes (2000). A Rush of Blood to the Head (2002), het tweede album, betekende hun definitieve doorbraak. Het album won ook meerdere prijzen. In 2005 kwam het album X&Y, dat in zestien landen op nummer één kwam. Het vierde album, Viva la Vida or Death and All His Friends, werd samen met Brian Eno geproduceerd en ontving meerdere Grammy's. Hun vijfde album Mylo Xyloto is tevens weer geproduceerd door Eno. Hits van Coldplay zijn onder meer Speed of Sound, Clocks, Yellow, Viva La Vida, Talk, Fix You, Paradise en Magic.

In 1996 ontmoette Chris Martin Jonny Buckland tijdens de introductieweek van de "University College London". Samen probeerden zij een band op te zetten, waarbij ze op de universiteit Will Champion en Guy Berryman ontmoetten. Samen waagden ze hun eerste poging. Martin begon samen met Buckland teksten te schrijven, Berryman speelde mee op zijn basgitaar en Champion begon te drummen. De band, genaamd Pectoralz, was voornamelijk te vinden in Engelse pubs. Die naam was veeleer als grap bedoeld, het was niet de intentie dat dit de echte bandnaam zou worden. Toen de leden op het punt stonden hun eerste grote optreden te houden, schakelden ze over op de naam Starfish. Toentertijd had Martin een vriend Tim Crompton, thans frontman van de Engelse band "The High Wire" wiens band "Coldplay" op het punt stond om te stoppen. Deze band had de naam "Coldplay" uit een gedichtenbundel en Martin besloot om na het stoppen van die band zelf de naam over te nemen. In 1998 heette de band dus ook daadwerkelijk Coldplay.

Al kort na hun ontmoeting op de Londense universiteit raakten de vier studenten bevriend en delen hun passie voor muziek. De band die ontstond had de volgende leden: Chris Martin (tekstschrijver, zang, piano, gitaar), Jonny Buckland (tekstschrijver, leadgitarist), Guy Berryman (basgitarist) en Will Champion (drummer, nadat hij de gitaar en piano daarvoor had ingeruild).

Invoerdatum
18-11-2015 13:34:42
Ingevoerd door
Humphrey56