Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Farmer, Mylène vinyl & cd's (95 geselecteerd van 96)

Mylène Jeanne Gautier, beter bekend als Mylène Farmer, is een Canadese zangeres. Lees verder

1 2 3 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 95 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Farmer, Mylène

Volledige naam
Mylène Farmer
Geboren
Pierrefonds (Canada) , 12 september 1961
Aantal items
96
Aantal curiosa items
Gerelateerd (1)
Oudste item
My mum is wrong (1984)
Nieuwste item
Interstellaires (2015)
Duurste item
Maman à tort (€ 22,00)

Mylène Jeanne Gautier, beter bekend als Mylène Farmer, is een Canadese zangeres.

Mylène Farmer is geboren in Canada, maar ze woont al vanaf haar jeugd in Frankrijk. Zij begon haar carrière als mannequin en actrice, maar scoorde in 1984 haar eerste hit met "Maman a tort". Dit nummer was geschreven en gecomponeerd door Laurent Boutonnat die later ook haar videoclips zou regisseren. Mede dankzij deze mini-speelfilmachtige video's waarin erotiek maar ook dood en geweld een belangrijke rol spelen, werd Mylène Farmer binnen korte tijd een succes. Zij heeft wereldwijd 30 miljoen albums verkocht.

De vaak vrolijke muziek staat in contrast met de meestal moeilijk te doorgronden en sobere tekst. Interviews, optredens en concerten worden zelden gegeven. Mylène ontleent haar artiestennaam aan de actrice Frances Farmer, voor wie zij grote bewondering heeft.

Behalve in Frankrijk is Farmer ook bekend in België, Rusland en Zwitserland. Mylène Farmer behoort nog steeds tot de top van zangeressen in het populaire genre in Frankrijk. Naast muziek houdt Mylène Farmer zich van tijd tot tijd ook met film bezig. Zo speelde ze naast muzikant/acteur Jeff Dahlgren in de film Giorgino (1993) en verleende ze in 2006 haar stem aan prinses Selena in de Franstalige versie van Arthur And The Invisibles.

In 2008 heeft ze haar studio-album, Point de suture, opgenomen gevolgd door een tournee in 2009 door Frankrijk, Rusland, Zwitserland en België.

Op 6 december 2010 is haar achtste studio-album, Bleu Noir, verschenen. Alle teksten zijn geschreven door Mylène Farmer en de muziek is gecomponeerd door Moby, Archive and RedOne.

Haar meest recente album is Interstellaires (release datum: 13 november 2015).

Invoerdatum
21-12-2015 15:40:48
Ingevoerd door
Humphrey56