Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Moerman, Ivan vinyl & cd's (95 geselecteerd van 95)

Na zijn terugkeer uit Parijs waar hij bij Philips(Fontana) zijn eerste plaatopnames maakte en op tournee ging door Frankrijk nam Jimmy uiteindelijk zijn eerste single op voor Vlaanderen"AAN DE OVERKANT" Na zijn eerste verschijning op tv in "Tienerklan Lees verder

1 2 3 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 95 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Moerman, Ivan

Volledige naam
Ivan Moerman
Pseudoniemen
Jimmy Frey
Geboren
Brugge , 28/04/1932
Nationaliteit
B
Specifiek beroep
zanger
Aantal items
95
Oudste item
Ik weet het wel (1965)
Nieuwste item
Die slow van toen (2013)
Duurste item
De Pré historie 1970 Vol.1 - Oldies collection (€ 10,00)

Zie ook de officiële facebook pagina !

Biografie

Na zijn terugkeer uit Parijs waar hij bij Philips(Fontana) zijn eerste plaatopnames maakte en op tournee ging door Frankrijk nam Jimmy uiteindelijk zijn eerste single op voor Vlaanderen"AAN DE OVERKANT"

Na zijn eerste verschijning op tv in "Tienerklanken" in 1966, was het meteen bingo!

Door z'n coole manier van zijn, de originele extravagante kledij en het nummer zelf werd hij meteen een meisjesidool...

Zijn doorbraak bij het grote publiek kwam in 1967 door zijn deelname in de liedjeswedstrijd "Canzonissima" (de Eurosong van nu), met het nummer "IK GELOOF".

Vanaf toen begon Jimmy's muzikale molen te draaien op het hoogste niveau. Zijn fanclub groeide snel tot 12.000 leden en hij kreeg tot 200 brieven per dag van fans en bewonderaars...

De nummer één hits volgden!

-ZO MOOI,ZO BLOND (en zo alleen) -NIEMAND WEET HOEVEEL IK VAN JE HOU (zomerhit 1974)- -ALS EEN KUS NAAR TRANEN SMAAKT -PAPPIE NUMMER TWEE -DUW EEN BEETJE -DE SMAAK VAN JE LIPPEN -SARAGOSSA ...en nog vele andere !

ROZEN VOOR SANDRA 1970

Dit was een uitzonderlijk succes niet alleen in België, maar ook in Frankrijk en in het bijzonder in Spanje, waar dit nummer (in Spaanse vertaling) ook goud haalde. Jimmy nam "Rozen voor Sandra" op in totaal 6 talen en als gevolg hiervan werd het lied uitgebracht in 14 landen, waarvan 4 in Zuid-Amerika.

YET I KNOW 1980

In 1980 nam Jimmy zijn eerste engelstalig nummer op. "YET I KNOW" werd een kolossale nummer één hit, gevolgd door een tweede single "BUT I DO" en een LP, met als gevolg zijn zoveelste gouden plaat.

DRIE JAAR UIT DE RUNNING

Eind jaren' 80 werd Jimmy ziek en verdween drie jaar van de vlaamse podia, maar verscheen toch regelmatig op tv. "SAMEN LEVEN" werd het eerste Levenslijn-lied.

Jimmy's versie van dit nummer en deze samen gezongen met zijn collega's bleven wekenlang op nummer één in de hitparades en werd uiteindelijk bekroond met een platina plaat, dwz 162.000 singles gingen over de toonbank.

Van deze laatste versie schonk Jimmy zijn platenroyalties aan zijn vroegere Jimmy Frey stichting.

TERUG OPTREDEN

In de zomer van 1992 begon Jimmy opnieuw op te treden, zij het, en dit naar eigen wil, niet meer dan +/- 30 maal per jaar, ook nu nog.

Het publiek blijft razend enthousiast en onze sportieve Frey is, niettegenstaande zijn leeftijd, nog steeds in topvorm.

GOUDEN JUBILEUM

Op zijn single "Een parel van een vrouw" (2011) , bezingt Jimmy Frey het geluk van een ouder wordend koppel, mensen in de winterse warmte van hun leven. Ook op zijn eigen "oude dag" behoudt Jimmy Frey voldoende jeugdige energie en eeuwige cool, verhoogd met de ervaring van een leven, om er te stààn, telkens weer, en zo bij voorbeeld drie dagen lang, in het kursaal van Oostende, met o.a. The Three Degrees, voor een huldiging en eerbetoon aan de zanger die niet zonder publiek kan.

En dat publiek kan niet zonder de zanger. Al vijftig jaar, een halve eeuw ! Jimmy vierde dit in oktober 2013 in de stadsschouwburg van Brugge, met twee uitverkochte dagen, en heel wat pers belangstelling.

Een gouden jubileum vraagt om een gouden randje.

Daarom is hij sinds kort exclusief te boeken bij GLOBE ENTERTAINMENT.

2014 belooft eveneens een feestelijk jaar te worden met zijn 75ste verjaardag.

Invoerdatum
17-02-2014 00:35:10
Ingevoerd door
toutanchamon
Laatst gewijzigd op
03-03-2014 14:51:39
Laatst gewijzigd door
vertigo