Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Blondie vinyl & cd's (167 geselecteerd van 188)

Blondie is een Amerikaanse popband, die is voortgekomen uit de New Yorkse new-wavescene. Lees verder

1 2 3 ... 5 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 167 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Blondie

6dfd0766-b2f1-11e5-9332-25b59cf86538
Aantal items
188
Aantal curiosa items
Gerelateerd (21)
Oudste item
Blondie (1976)
Nieuwste item
Lust for Life 41 (2014)
Duurste item
Blondie (€ 400,00)

Blondie is een Amerikaanse popband, die is voortgekomen uit de New Yorkse new-wavescene.

Blondie wordt in 1974 in New York opgericht, waar de groep zijn invloeden in de beroemde punkrockclub CBGBs opdoet. Andy Warhol bedenkt het uiterlijk van Debbie Harry, geblondeerd en slechts gekleed in een wit T-shirt en onderbroekje. Het eerste album, getiteld Blondie, speelt sterk in op het punk-ethos. De muziek doet denken aan meidengroepen uit de jaren zestig, een soort vrouwelijke versie van de "Ramones". Eén van de nummers in het album "Blondie" is het vlotte "X-Offender". Blondie maakt zes albums tussen 1976 en 1982, waarvan Parallel lines door velen als het hoogtepunt wordt gezien.

Ze breken in februari 1978 door in Europa met het tweede album Plastic Letters, met daarop het op de stijl van Buddy Holly geënte liedje Denis (oorspronkelijk van het jaren-zestigduo "Randy and the Rainbows" alias Vinni Careller en Mike Zero) dat in Nederland drie weken lang op de eerste plaats staat. "Denis" is geschreven door Neil Levenson. Het succes wordt vervolgd met Presence Dear. Op het derde album Parallel Lines staan hun grootste hits Picture This en Hanging on the Telephone en het disco-achtige Heart of Glass. Daarop volgt het album 'Eat to the Beat' (1979) met de hits 'Dreaming' en 'Atomic'. Dit album wordt opgevolgd door het wederom door Mike Chapman geproduceerde Autoamerican met de reggaecover The Tide is High (oorspronkelijk van "The Paragons"). Ook maakt Blondie het eerste blanke rapnummer dat een grote hit wordt, Rapture. Nu nog worden ze zeer gewaardeerd door hun zwarte collega's en menig artiest heeft Rapture gecoverd.

De groep valt eind 1982 uiteen, met bittere rechtszaken over royalty's als gevolg. Debbie Harry en haar levenspartner Chris Stein waren al die tijd de motor achter de band en de andere bandleden voelen zich door hen financieel benadeeld. Een ernstige levensbedreigende ziekte sinds 1982, zorgt ervoor dat Stein helemaal niet meer muzikaal actief kan zijn en Debbie geeft haar solocarrière op om twee jaar lang voor Stein te zorgen.

In mei 2014 verscheen nog Greatest Hits Deluxe Redux/Ghosts of Download. Ghosts of Download is echter een album dat duidelijk gemaakt is met de dansvloer in het achterhoofd. Elektronische beats en gladde gesynthetiseerde melodieën domineren de muziek. Alles lijkt zowat te komen van een toetsenbord of een computerprogramma. Ghosts of Download ontbreekt de humor en het avontuurlijke van de beste momenten van Blondie en de aanwezigheid van de vele gaststerren op deze sessies (o.a. Beth Ditto van Gossip en Systema Solar) suggereren dat Stein en Deborah Harry moeite hebben om hun eigen stem te vinden binnen dit materiaal, dat pop en rock negeert in het voordeel van de dance-geluiden zonder de speelsheid van een "Heart of Glass" of "Rapture."

Invoerdatum
04-01-2016 14:42:50
Ingevoerd door
Humphrey56