Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Beatles, The vinyl & cd's (1545 geselecteerd van 1939)

"The Beatles" was een popgroep uit de Engelse stad Liverpool. De groep was actief van 1960 tot 1970 en wordt algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de popmuziek. Lees verder

1 2 3 ... 39 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 1545 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Beatles, The

F159cda0-6b62-11e5-93d3-81c00e8a9e80
Aantal items
1939
Aantal curiosa items
Gerelateerd (396)
Oudste item
In Spite of all the Danger (1958)
Nieuwste item
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [50th Anniversary Box] (2017)
Duurste item
Let it be (€ 750,00)

"The Beatles" was een popgroep uit de Engelse stad Liverpool. De groep was actief van 1960 tot 1970 en wordt algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de popmuziek. De bezetting bestond uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. Andere vroege leden waren Stuart Sutcliffe en Pete Best. In de begintijd (1960-1962) traden The Beatles regelmatig op in Hamburg. Orkestleider Bert Kaempfert (tevens werkzaam voor het label Polydor) vroeg hen daar voor plaatopnames als begeleiders van Tony Sheridan.

Al vrij snel na hun doorbraak kregen de leden van "The Beatles" te maken met hysterische reacties van voornamelijk jonge tienermeisjes, die tijdens concerten de muziek met hun gegil overstemden. Voor dit gedrag raakte de term "Beatlemania" in zwang. Tijdens hun carrière verrichtten ze pionierswerk in de geluidsstudio, waarvoor ze in brede kring lof oogstten. Onder hun invloed groeide de popmuziek uit van een op Amerikaanse rhythm-and-blues gebaseerd genre tot een veel breder georiënteerde muzieksoort. Met de ontwikkeling en de verfijning van hun muziek, geleid door het songwritersduo Lennon-McCartney, werd "The Beatles" steeds meer beschouwd als belichaming van de gezamenlijke idealen van de sociaal-culturele revoluties tijdens de jaren zestig.

The Beatles-leden John Lennon en Paul McCartney waren de belangrijkste liedjesschrijvers van het viertal. De Amerikaanse artiesten die ze bewonderden en die ze als inspiratiebronnen beschouwden waren Chuck Berry, Little Richard, Fats Domino, Elvis Presley, The Everly Brothers, Buddy Holly, de songwriter Smokey Robinson en na 1964, de folksinger-songwriter Bob Dylan maar ook Harry Nilsson.Tot de bekendste hits van "The Beatles" behoren: "I Want to Hold Your Hand", "She Loves You", "Yesterday", "Michelle", "Yellow Submarine", "Lucy in the Sky with Diamonds", "All You Need Is Love", "Hey Jude", "Let It Be", "Help!", "Penny Lane", "In My Life" en "Strawberry Fields Forever".

"The Beatles" is de bestverkopende band in de geschiedenis, met een geschatte omzet van meer dan 600 miljoen platen wereldwijd. De groep staat bovenaan de lijst van de meest succesvolle ‘Hot 100’ kunstenaars aller tijden van het Amerikaanse Billboard Magazine; in 2015 houdt de groep het record voor de meeste nummers-een op de Billboard Hot 100-lijst met twintig. "The Beatles"kreeg tien Grammy Awards, een Oscar voor beste originele muziek en vijftien Ivor Novello Awards. Collectief is "The Beatles" opgenomen in de 'Time 100: The Most Important People of the Century', een compilatie van de 100 meest invloedrijke personen van de twintigste eeuw van het tijdschrift Time. "The Beatles" staat nummer 1 op de lijst van de 100 invloedrijkste artiesten dat door het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone werd samengesteld. De groep werd ingewijd in de "Rock and Roll Hall of Fame" in 1988 en alle vier leden individueel tussen 1994 en 2015.

Hun album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" uit 1967 geldt als een mijlpaal in de popgeschiedenis.

Invoerdatum
05-10-2015 13:14:00
Ingevoerd door
Humphrey56
Laatst gewijzigd op
21-10-2015 11:03:13
Laatst gewijzigd door
vertigo