Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Alan Parsons Project, The vinyl & cd's (165 geselecteerd van 166)

"The Alan Parsons Projec"t was een Britse progressieve rockband uit de late jaren '70 tot eind jaren '80. De band is opgericht door Alan Parsons en Eric Woolfson. Lees verder

1 2 3 ... 5 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 165 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Alan Parsons Project, The

0583d7bc-6069-11e5-98b6-54bd815bcaf4
Aantal items
166
Aantal curiosa items
Gerelateerd (1)
Oudste item
Tales of mystery and imagination (1976)
Nieuwste item
Veronica-Top 1000 Allertijden (2011)
Duurste item
Tales of Mystery and Imagination (€ 30,00)

"The Alan Parsons Project" was een Britse progressieve rockband uit de late jaren '70 tot eind jaren '80. De band is opgericht door Alan Parsons en Eric Woolfson.

De albums van "The Alan Parsons Project" vertonen vrijwel allemaal eenzelfde kenmerkende structuur: Het zijn conceptalbums. Het album begint met een instrumentaal intro dat overvloeit in het eerste nummer. Halverwege de B-kant van de LP staat weer een instrumentaal nummer. Het laatste nummer is meestal een rustig nummer of een ballad. Vooral de vroegere albums lijken te zijn geïnspireerd door Pink Floyd's "Dark Side of the Moon". Aan dit album werkte Parsons mee als geluidstechnicus.

Een andere merkwaardigheid van "The Alan Parsons Project" is de sterk wisselende bezetting. Vooral de zang leek steeds te worden afgewisseld tussen Woolfson (die vooral de langzamere nummers en de ballades voor zijn rekening nam) en een grote verscheidenheid aan gastvocalisten, die speciaal gekozen lijken te zijn vanwege hun specifieke zangstijl, om die zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de stijl en de sfeer van ieder nummer. Een sprekend voorbeeld hiervan is de voormalige zanger van de Zombies, Colin Blunstone in het nummer "Old and Wise".

Volgens velen vormen vooral Alan Parsons en Eric Woolfson de kern van "The Alan Parsons Project". Woolfson was accountant van beroep, maar daarnaast een klassiek geschoolde componist en pianist. Woolfson schreef alle muziek en teksten. Parsons was een succesvolle producer. Samen streefden zij naar de grootst mogelijke perfectie in hun muziek. Ook Andrew Powell (componist en arrangeur), Ian Bairnson (gitaar) en Richard Cottle (synthesizer en saxofoon) waren in sterke mate bepalend voor het specifieke geluid van de band.

Invoerdatum
21-09-2015 13:59:49
Ingevoerd door
Humphrey56