Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Spencer Davis Group, The vinyl & cd's (90 geselecteerd van 90)

The Spencer Davis Group is een Britse band die hun grootste successen had in het midden van de jaren zestig van de 20e eeuw. De naamgever van de band is Spencer David Nelson Davis uit Wales. Lees verder

1 2 3 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 90 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Spencer Davis Group, The

5dd40b6e-b2ec-11e5-9ab2-00c5127a4f43
Aantal items
90
Oudste item
Every Little Bit Hurts (1964)
Nieuwste item
De Pré historie 60 (2010)
Duurste item
De Pré historie 1967 Vol.1 - Oldies collection (€ 10,00)

The Spencer Davis Group is een Britse band die hun grootste successen had in het midden van de jaren zestig van de 20e eeuw. De naamgever van de band is Spencer David Nelson Davis uit Wales.

Rond zijn 20e verjaardag vertrekt Davis vanuit Wales naar Birmingham dat een ware broedplaats is voor de popmuziek in de daaropvolgende jaren. In 1963 komen leden van de Excelsior Jazz Band en "Muff Woody Jazz Band", waarin de broertjes Winwood, bij elkaar en de Rhythm and Blues Quartet, later opgedoopt tot The Spencer Davis Group is gevormd. Ze worden het "huisorkest" van een plaatselijk rhythm-and-bluescafé en wisselen in mei 1964 de semi-beroepsstatus om naar volledig beroeps. Er volgen een aantal singles die nog geen succes hebben, maar met Keep on Running is het raak: nummer 1 in Engeland. Het is niet de laatste, er volgt een lijst van hits, niet alleen in Engeland, maar ook in de Verenigde Staten.

In 1967 valt deze samenstelling uit elkaar. Island Records zit namelijk achter de gebroeders Winwood aan. Steve Winwood gaat naar "Traffic"; Muff Winwood wordt producer bij het label. Dit blijkt de doodsteek voor de band; die pruttelt nog wat door, wordt opgeheven en weer opgestart en weer opgeheven etc. In 1968 staat de groep samen met "Traffic" in voor de Soundtrack van de film 'Here We Go Round The Mulberry Bush'. Met de MK2 bezetting scoren ze nog een hit met 'Time Seller' die ook op de LP 'With Their New Face On' staat. Er wordt met gewijzigde bezetting (MK3) een LP opgenomen in 1969 die nooit officieel wordt uitgebracht ('Letters from Edith'/'Funky') tenzij later in het CD tijdperk. In 1973 duikt de band opnieuw op met een sterke line-up (MK4) en er worden nog twee LP's opgenomen ('Gluggo' en 'Living In A Backstreet'). Sindsdien is er geen nieuw studiowerk meer verschenen, maar wel een hele rits archiefmateriaal en live opnamen. Aanraders zijn de in 1995 verschenen 'Live In Europe 1973 - Catch You On The Rebop' en de in 2000 uitgebrachte archiefopnamen van de originele bezetting. Ook vandaag is de band nog actief met Davis, Hardin, Miller Anderson en Tim Hodgkinson. Pete York is er ondertussen niet meer bij en werd vervangen.

Hun meest recente opname is Live at Blues Garage 2006, uitgekomen op het label "Cherry Red".

Invoerdatum
04-01-2016 14:06:36
Ingevoerd door
Humphrey56