Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Bullock, Hiram vinyl & cd's (32 geselecteerd van 32)

Hiram Law Bullock was een Amerikaanse jazz funk en jazz fusion gitarist. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Bullock, Hiram

14eef8d4-77f3-11e5-94ed-200ca9a9c45e
Volledige naam
Hiram Bullock
Geboren
Osaka, Japan , 11 september 1955
Overleden
New York , 25 juli 2008
Aantal items
32
Oudste item
Don't Stop The Music (1977)
Nieuwste item
Big Fun (2002)
Duurste item
Me myself and I (€ 7,00)

Hiram Law Bullock was een Amerikaanse jazz funk en jazz fusion gitarist.

Bullock werd geboren uit Afro-Amerikaanse ouders die in het Amerikaanse leger dienst deden. Op de leeftijd van twee keerde hij terug naar Baltimore, Maryland met zijn ouders en hij toonde snel een wonderbaarlijk muzikaal talent. Hij studeerde piano aan de "Peabody Conservatory of Music" en hij gaf zijn eerste publieke optreden als hij zes jaar was. Na het spelen van saxofoon en contrabas, nam hij de elektrische gitaar op als hij zestien was.

Bullock studeerde aan de Muziekuniversiteit van Miami waar hij kennis maakte met de gitaristen Pat Metheny en Steve Morse en met de bas-spelers Jaco Pastorius en Will Lee. Hij betaalde zijn studies aan de universiteit door optredens te verzorgen in nachtclubs in Florida, voor hij verhuisde naar New York. Hij werd bekend om zijn spel met Lee, op "Late Night" met David Letterman en hij werkte samen met David Sanborn en Bob James. Zijn werk kan beluisterd worden op Steely Dan's "Gaucho" (1980), op Paul Simon's "One Trick Pony" (1980), op "Nothing Like the Sun" (1987) van Sting en op "The Stranger" (1977) van Billy Joel. Hij deed ook werk voor Harry Belafonte, Marcus Miller, Carla Bley, Miles Davis, Ruben Rada en Gil Evans.

Hij was lid van de "24th Street Band", die drie albums uitgebracht: "24th Street Band" (1979), "Share Your Dreams" (1980) en "Bokutachi" (1981).

In 1982 bracht hij zijn debuutalbum "First Class Vagabond" uit die uitsluitend werd verspreid voor de Japanse muziekmarkt door de JVC-Victor Company. Dit album werd later heruitgegeven op CD.

In 1986 bracht Bullock zijn eerste album uit als leider voor "Atlantic Records" genoemd "From All Sides", gevolgd door de albums "Give It What You Got" in 1987 en "Way Kool" in 1990. Kort na de Atlantische albums, nam hij een paar nummers op van die albums voor een live-evenement in het "Indigo Blues Venue" (New York), om uiteindelijk op laserdisc en CD uitgebracht te worden voor de commerciële markt in Japan. Zijn live band voor de Indigo Blues-sessies waren Dave Delhomme (keyboards), Steve Logan (basgitaar) en Steven Wolf (drums).

Op 27 mei 2004 heeft hij, samen met de legendarische drummer Billy Cobham, een uitvoering van de werken van Jimi Hendrix verzorgd aan de Universiteit van Köln (Duitsland). Een CD van deze voorstelling werd postuum uitgebracht in 2008.

Hij had zijn eigen model gitaren die gemaakt werden door Cort, de HBS en HBS-II, dat een humbucker/single coil/humbucker pick-up regeling had met een esdoorn hals. Het heeft ook Sperzel tuners die uitgevoerd zijn in een tabakskleur, met natuurlijke askleur en zwart.

Bullock stierf aan kanker 52-jarige leeftijd.

Invoerdatum
21-10-2015 12:56:01
Ingevoerd door
Humphrey56