Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Cale, J.J. vinyl & cd's (99 geselecteerd van 100)

J.J. Cale, geboren als John Weldon Cale, was een Amerikaanse singer-songwriter en gitarist. Hij groeide op in Tulsa, in de staat Oklahoma. Hij was het bekendst door twee songs vertolkt door Eric Clapton, "After Midnight" en "Cocaine". J.J. Cale was de bek Lees verder

1 2 3 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 99 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Cale, J.J.

Fc78b0ae-7d58-11e5-9595-5c95c45946ef
Volledige naam
J.J. Cale
Geboren
Oklahoma City , 5 december 1938
Overleden
La Jolla , 26 juli 2013
Aantal items
100
Aantal curiosa items
Gerelateerd (1)
Oudste item
Naturally (1971)
Nieuwste item
Greatest singer-songwriter Classics (2015)
Duurste item
The Hitsingles October-December 79 (€ 15,00)

J.J. Cale, geboren als John Weldon Cale, was een Amerikaanse singer-songwriter en gitarist. Hij groeide op in Tulsa, in de staat Oklahoma. Hij was het bekendst door twee songs vertolkt door Eric Clapton, "After Midnight" en "Cocaine". J.J. Cale was de bekendste vertolker van de Tulsa Sound.

Zijn artiestennaam "J.J. Cale" kreeg hij van een nachtclubeigenaar in Los Angeles aangezien er nog een John Cale actief was. Onder aansporing van Leon Russell en andere musici uit Tulsa waagde Cale de sprong naar de muziekscene van L.A. Berooid van geld en illusies keerde hij terug naar Tulsa. Van daaruit zou hij de meeste roem vergaren.

Cale overleed in de avond van 26 juli 2013 op 74-jarige leeftijd aan een hartaanval, in een ziekenhuis in La Jolla in de staat Californië. Hij werd begraven in de Mission San Luis Rey Cemetery in Oceanside.

Zijn handelsmerk was het zogenaamde laid back-zingen. Dit is nét na de tel inzetten. Daarnaast was Cale, door zijn diensttijd bij de luchtmacht, handig met elektronica waardoor hij zijn eigen muziek mee produceerde en zijn opnamen een specifieke sound kregen. Onderdeel hiervan zijn het dubben van de zang en een lome, ingetogen sfeer.

Invoerdatum
28-10-2015 09:48:05
Ingevoerd door
Humphrey56