Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Collins, Phil vinyl & cd's (257 geselecteerd van 261)

Philip David Charles (Phil) Collins is een Brits popmuzikant. Hij werd bekend als drummer en leadzanger van de progressieve-rockband Genesis, won als soloartiest verscheidene Grammy's en een Academy Award en heeft eveneens een succesvolle carrière als act Lees verder

1 2 3 ... 7 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 257 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Collins, Phil

Db0e249e-8ed3-11e5-9414-730bb3c943e8
Volledige naam
Phil Collins
Geboren
Chiswick, London , 30 januari 1951
Aantal items
261
Aantal curiosa items
Gerelateerd (4)
Oudste item
Q.E.2 (1980)
Nieuwste item
No jacket required (2011)
Duurste item
... But Seriously (€ 40,00)

Philip David Charles (Phil) Collins is een Brits popmuzikant. Hij werd bekend als drummer en leadzanger van de progressieve-rockband Genesis, won als soloartiest verscheidene Grammy's en een Academy Award en heeft eveneens een succesvolle carrière als acteur.

Zijn singles, die vaak over verloren liefdes gaan, varieerden van het met drums beladen "In the Air Tonight", tot het dance-popnummer "Sussudio" en de politieke opvattingen van zijn succesvolle nummer "Another Day in Paradise". Zijn internationale populariteit veranderde Genesis van een progressieve-rockband met een relatief kleine groep fans tot één van de grootste rockbands aller tijden met een vertrouwde naam binnen de hitlijsten.

Collins' professionele carrière begon als drummer in de obscure rockband Flaming Youth. Toen hij later bij Genesis kwam, begon hij alleen met drummen en was hij achtergrondzanger voor leadzanger Peter Gabriel. Pas in 1975, toen Gabriel de band verliet, werd Collins hoofdzanger van Genesis. Tegen het einde van de jaren zeventig was met de hit "Follow You, Follow Me" de drastische verandering ten opzichte van de vroege jaren duidelijk en bleek dat de band goed zonder Gabriel kon. Zijn solocarrière, die flink beïnvloed is door zijn privéleven, brachten hem en Genesis tot een commercieel succes. Volgens Atlantic Records was Collins' totale wereldwijde afzet als een soloartiest in 2002 meer dan 100 miljoen albums. Dat maakt Collins met Michael Jackson en Paul McCartney de enige artiesten, die zowel met een band als solo meer dan 100 miljoen albums hebben verkocht.

Collins werkte met veel artiesten samen, onder wie "The Four Tops", George Harrison, Paul McCartney, Robert Plant, Eric Clapton, ABBA's Frida, Mike Oldfield, Sting, Brian Eno, Peter Gabriel, "Led Zeppelin", Ozzy Osbourne, "Queen", Laura Pausini, Lil' Kim, Philip Bailey, John Martyn en "The Who".

Hij trouwde in 1975 met de Canadese Andrea Bertorelli. Ze ontmoetten elkaar als studenten in een dramaklas in Londen. Ze kregen een zoon: Simon Collins geboren in 1976 en die werd later ook zanger en drummer. Collins werd stiefvader van de dochter van Bertorelli: Joely, nu een Canadees actrice en de halfzus van Simon.

Collins ontmoette zijn tweede vrouw, Jill Tavelman, in 1980. Ze waren getrouwd van 1984 tot 1996. Ze hadden een dochter, Lily Collins, geboren in 1989.

Collins trouwde met zijn derde vrouw, Orianne Cevey, in 1999. Ze hebben twee zonen, Nicholas en Matthew.

Invoerdatum
19-11-2015 15:40:27
Ingevoerd door
Humphrey56