Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Simple Minds vinyl & cd's (233 geselecteerd van 241)

"Simple Minds" is een Schotse newwavepopgroep die in de jaren 80 van de 20e eeuw zijn hoogtijdagen vierde. De band heeft vooral bekendheid vergaard door de wereldwijde nummer 1-hit "Don't You (Forget About Me)". Lees verder

1 2 3 ... 6 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 233 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Simple Minds

A41929ba-ff91-11e4-9fb2-fec31babca2e
Aantal items
241
Aantal curiosa items
Gerelateerd (9)
Oudste item
Life in a Day (1979)
Nieuwste item
Waar zijn de eighties? (2013)
Duurste item
Dressed in black II (€ 20,00)

"Simple Minds" is een Schotse newwavepopgroep die in de jaren 80 van de 20e eeuw zijn hoogtijdagen vierde. De band heeft vooral bekendheid vergaard door de wereldwijde nummer 1-hit "Don't You (Forget About Me)".

De groep Simple Minds werd in 1977, aanvankelijk onder de naam "Johnnie & the Self-Abusers", opgericht door Charlie Burchill, Jim Kerr, Brian McGee en Tony Donald. Hun vroege muziek, met invloeden van David Bowie en Magazine, vond erkenning binnen de newwavestroming. De eerste singles werden echter geen succes. De groep schoof op in de richting van de commerciële popmuziek.

Inmiddels versterkt met Mel Gaynor als drummer bracht de groep vanaf 1982 gemakkelijker in het gehoor liggende albums uit. Deze albums leverden de groep een paar kleine hitjes op, waarvan "Promised you a miracle" een hit werd. Hun grote doorbraak kwam met het nummer "Don't you (Forget about me)" uit 1985. Met dit nummer had de groep in veel landen een nummer 1-hit. Dit nummer werd geschreven als soundtrack voor de Amerikaanse film "The Breakfast Club". Het nummer werd ook een nummer 1-hit in de Verenigde Staten.Kort na deze grote hit stapte bassist Derek Forbes uit de band. Andere top 10-hits uit die tijd zijn "Alive and Kicking", "Sanctify Yourself" en "All The Things She Said". In 1988 organiseerde de band samen met Jerry Dammers van The Specials het Nelson Mandela 70th Birthday Tribute Concert in het Londense Wembley Stadion. Voor deze gelegenheid werd het nummer "Mandela Day" uitgebracht dat eveneens een hit werd. Eind jaren tachtig had de groep een hit met het nummer "Belfast Child" (1989). In 1983 gaf Jim Kerr samen met de rockgroep U2 een optreden op het Belgische muziekfestival "Rock Werchter".

Na de jaren tachtig werd het rustiger rond Simple Minds. Dat kwam doordat toetsenist Michael MacNeil de band had verlaten. De band had nog hits met "Let there be love" (1991, Real Life) en "She's a river" (1995, Good News From The Next World). Nadat Virgin het vertrouwen in Simple Minds had opgezegd, bracht de band in 1998 het album "Neapolis" uit, waarbij werd getracht terug te gaan naar de roots, zoals men die op "New Gold Dream" had kunnen horen. Voor dit album werd bassist Derek Forbes teruggevraagd, omdat ze de vaardigheden nodig hadden van de originele bassist. Forbes had echter geen interesse om opnieuw als vast bandlid aan te treden.

In 2002 keerde de band terug met hun vaste drummer Mel Gaynor (1982-1991) met het fris klinkende album "Cry". In het voorjaar van 2005 werkte Simple Minds in de Wisseloord Studio's aan een opvolger van dit album. De cd "Black & White 050505" verscheen op 12 september. "Home" was de eerste single. In september 2005 was Simple Minds voor een promotie-optreden in Paradiso te Amsterdam. In 2006 toerde Simple Minds door Europa en werden ook Australië en Nieuw-Zeeland aangedaan.

Op 25 mei 2009 kwam het 15e studioalbum "Grafitti Soul uit", met een deluxe-editie. Het nieuwe album betekende ook een nieuwe wereldtournee. Het eerste nummer van het album dat werd uitgebracht is "Rockets". In Duitsland werd er onder lichte druk van de platenmaatschappij aldaar voor gekozen om "Stars will lead the way" als eerste single te gebruiken.

Op 15 augustus 2009 waren Simple Minds de afsluitende act van het festival Pinkpop Classic in Landgraaf. In 2010 bracht Jim Kerr zijn eerste soloalbum uit. Onder de naam "lostboyAKA" maakte hij een album dat dezelfde titel droeg.

In februari 2012 verscheen de verzamelbox "X5" met de eerste vijf albums volledig geremasterd en met het nodige bonusmateriaal. In de eerste maanden van 2012 volgde de 'intieme' tournee "5X5 Live". Van de eerste vijf albums werden elk vijf nummers live ten gehore gebracht. Van verschillende optredens dat jaar werd een live cd uitgebracht; "5x5 live". In het voorjaar ging de band weer de studio in om te werken aan de opvolger van "Graffiti Sou"l. Eind juni trok Simple Minds er weer op uit om over de hele wereld op te treden. Daarbij deden zij op 30 juni ook het Belgische pop- en rockfestival "Rock Werchter" aan.

In 2013 begon de band aan een grote tournee onder de naam "Celebrate Greatest Hits". De tournee werd afgetrapt in Amsterdam en in juni en juli 2014 werden in Nederland de festivals Bospop en Retropop aangedaan. De tournee eindigde op 12 september 2014 in Durham, Engeland. Tijdens deze tournee werd de show in Glasgow gefilmd. In mei 2014 verscheen de dvd/blue-ray hiervan.

Eind oktober 2014 kwam Simple Minds met een nieuw album, "Big Music". De eerste single, "Honest Town", werd al in september gepresenteerd.

Invoerdatum
21-05-2015 08:16:11
Ingevoerd door
Humphrey56