Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Simon & Garfunkel vinyl & cd's (166 geselecteerd van 170)

Simon & Garfunkel is een Amerikaans zangduo uit de jaren 60. Het populaire duo bestaat uit Paul Simon en Art Garfunkel. Lees verder

1 2 3 ... 5 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 166 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Simon & Garfunkel

B2dd5f50-fd5e-11e4-9928-7f3c9de72611
Aantal items
170
Aantal curiosa items
Gerelateerd (4)
Oudste item
I'm Gonna Get Married (1959)
Nieuwste item
Waar zijn de seventies? (2013)
Duurste item
Bridge over Troubled Water (€ 15,00)

Simon & Garfunkel is een Amerikaans zangduo uit de jaren 60. Het populaire duo bestaat uit Paul Simon en Art Garfunkel.

Tijdens hun middelbare-schoolperiode begonnen Simon en Garfunkel met het zingen van liedjes van "The Everly Brothers". In 1956 namen ze de artiestennamen "Tom and Jerry" aan (Paul Simon als Jerry Landis en Art Garfunkel als Tom Graph). Daarmee startten ze officieel een carrière en kregen een eerste opnamecontract. In 1957 schreven ze voor het eerst eigen teksten en scoorden een eerste hit: "Hey schoolgir"l. Volgende pogingen tot hits te komen bleken niet succesvol en na de middelbare school ging een ieder zijn eigen weg. In de daarop volgende periode zagen ze elkaar weinig. In 1962 ontmoetten ze elkaar weer en eind 1963 traden ze op onder de naam "Simon & Garfunkel".

Doordat hun muziek in 1967 werd gebruikt als soundtrack voor de film "The Graduate" (film van Mike Nichols met Dustin Hoffman in de hoofdrol) kwam hun carrière in een stroomversnelling. Met hun rustige, goed in het gehoor liggende en mild maatschappijkritische nummers stegen ze in de hitparades. Nummers als "The Sound of Silence", "Homeward Bound", "I am A Rock", "Kathy's Song", "April Come She Will", "A Hazy Shade of Winte"r, "America", "Scarborough Fair", "Mrs. Robinson", "The Boxer", "Bridge Over Troubled Wate"r, "Cecilia", "El Condor Pasa" en "My Little Town" zijn nog steeds bij veel mensen bekend. Zij hebben ook een song gewijd aan de beroemde architect Frank Lloyd Wright. Sommige van hun songs hebben de status van evergreen bereikt. Simon & Garfunkel wonnen samen vijf Grammy Awards voor hun albums. Het duo ging in 1970 uit elkaar.

Na een pauze van elf jaar kwamen Paul Simon en Art Garfunkel op 19 september 1981 voor één keer samen voor een optreden in Central Park in New York. Bijna een half miljoen mensen waren aanwezig bij dit memorabele optreden. In 2003 ontving het duo een Grammy Lifetime Achievement Award.

In 2004 hielden zij de Old Friends Tour en in februari 2009 kondigde Garfunkel aan dat ze mogelijk weer aan een nieuwe tournee zullen beginnen. Dit hebben ze ook gedaan, in juni en juli 2009 was er een tour door Australië, Nieuw-Zeeland en Japan.

Invoerdatum
18-05-2015 13:06:29
Ingevoerd door
Humphrey56