Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Hammer, Jan vinyl & cd's (54 geselecteerd van 54)

Jan Hammer is een Tsjechisch-Amerikaanse muzikant en componist. Hij is vooral bekend van enkele hits die hij scoorde met de soundtrack van de in de jaren 1980 populaire televisieserie "Miami Vice". Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 54 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Hammer, Jan

673d4b46-beab-11e5-995f-e8d5db58b23f
Volledige naam
Jan Hammer
Geboren
Praag , 17 april 1948
Aantal items
54
Oudste item
The Inner Mounting Flame (1971)
Nieuwste item
80 (2010)
Duurste item
Snapshots (€ 15,00)

Jan Hammer is een Tsjechisch-Amerikaanse muzikant en componist. Hij is vooral bekend van enkele hits die hij scoorde met de soundtrack van de in de jaren 1980 populaire televisieserie "Miami Vice".

Zijn moeder was een bekende Tsjechische zangeres, zijn vader een dokter. Al van kinds af aan stond het leven van Jan Hammer in het teken van muziek en na zijn middelbare school ging hij studeren aan de prestigieuze Academie voor Muzikale Kunsten in Praag.

Na de inval van de Sovjet-Unie in 1968 vertrok Jan Hammer, op verzoek van zijn ouders, naar de Verenigde Staten, waar hij een beurs kreeg voor het "Berklee College of Music" in Boston. Nadat hij hier afgestudeerd was, vertrok hij naar New York waar hij zich aansloot bij het Mahavishnu Orchestra. In de twee jaar dat hij deel uitmaakte van dit orkest (1971-1973) verkochten ze twee miljoen platen.

Jan Hammer startte hierop zijn eigen opnamestudio (Red Gate Studio) in New York. Zijn grootste commerciële succes behaalde hij halverwege de jaren 1980 toen hij gevraagd werd de muziek te verzorgen van de televisieserie "Miami Vice". In 1985 werd de titelsong Miami Vice Theme een nummer 1-hit in de Verenigde Staten. In 1987 scoorde hij in zes Europese landen een nummer 1-hit met het nummer Crockett's Theme, eveneens afkomstig van "Miami Vice". Jan Hammer kreeg twee Grammy Awards voor zijn muziek.

In 1987 stond hij op het podium, samen met grootheden als gitarist Eddie Van Halen en bassist Tony Levin. Dit was op het "Les Paul Tribute concert" waar hij mee deed aan een cover van het nummer "Hot For Teacher" van Van Halen.

In 2006 kwam de film "Miami Vice" uit en werd het wereldwijd in de bioscoop gedraaid, met o.a. Colin Farrell en Jamie Foxx. Voor de film is Crockett's Theme in een nieuw jasje gestoken en is het uitgebracht op single onder de naam Jan Hammer Project met medewerking van TQ, een Amerikaans R&B zanger. Voor de soundtrack van de film heeft hij geen medewerking verleend.

Zijn meest recente album is een mini-EP: Cocaine Cowboys dat dateert van maart 2008.

Invoerdatum
19-01-2016 12:51:48
Ingevoerd door
Humphrey56