Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Townshend, Pete vinyl & cd's (47 geselecteerd van 50)

Peter Dennis Blandford ('Pete') Townshend is een Engelse rockgitarist, -zanger, -songwriter en componist die vooral bekend is door zijn rol als gitarist en belangrijkste songwriter van de Britse rockband The Who. Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 47 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Townshend, Pete

C3979e0c-b38c-11e5-871b-9ebc2c0f326e
Volledige naam
Pete Townshend
Geboren
Chiswick, London , 19 mei 1945
Aantal items
50
Aantal curiosa items
Gerelateerd (3)
Oudste item
Who came first (1972)
Nieuwste item
Uncut 217 (2015)
Duurste item
Countdown Classics (€ 8,00)

Peter Dennis Blandford ('Pete') Townshend is een Engelse rockgitarist, -zanger, -songwriter en componist die vooral bekend is door zijn rol als gitarist en belangrijkste songwriter van de Britse rockband The Who.

De carrière van Pete Townshend met "The Who" beslaat een periode van meer dan veertig jaar, waarin deze uitgroeide tot een van de grootste en invloedrijkste rock-'n-rollbands ter wereld. Townshend schreef in zijn rol als primaire songwriter meer dan honderd nummers voor de elf studioalbums die "The Who" maakte, bijvoorbeeld de grootste delen van de rockopera's Tommy en Quadrophenia en tientallen nummers die verschenen op singles, bonusnummers op heruitgaven en nummers van verscheidene rariteitencollecties, zoals Odds and Sods. Hoewel hij het bekendste was als gitarist, heeft Townshend op verschillende albums (zowel solo als met de band) ook instrumenten als de basgitaar, drums en piano bespeeld.

Pete Townshend is een volgeling van de Indiase religieuze goeroe Meher Baba, wiens spirituele leringen hem in het openbaar hebben doen afstappen van zijn drugsgebruik. Tijdens zijn solocarrière, waarin hij slechts sporadisch actief is geweest, kreeg Townshend de kans om te spelen met zowel een van zijn grote helden, John Lee Hooker, als verschillende muzikanten uit de rockwereld, onder wie David Gilmour, Simon Phillips, Pino Palladino en Ronnie Lane.

Townshend is een voorstander en donateur van verschillende liefdadigheids- en andere filantropische doeleinden. Ook omdat zijn luistervermogen gedurende de afgelopen jaren flink verminderd is als gevolg van uitbundige blootstelling aan harde muziek uit koptelefoons en tijdens concerten, heeft Townshend geholpen om de organisatie "Hearing Education and Awareness for Rockers" op te starten.

In 2006 bracht hij met "The Who" het eerste album met nieuw materiaal sinds 25 jaar uit en begon met hen een lucratieve en succesvolle wereldtournee.

In juni 2015 kwam Pete Townshend's Classic Quadrophenia uit. In Pete Townshend's Classic Quadrophenia werkt de singer/songwriter zijn rockopera uit 1973 om tot een volwaardige opera. Zijn partner Rachel Fuller wordt ingehuurd om het album in een klassiek stuk te laten passen. Dirigent Robert Ziegler leidt met verve het Royal Philharmonic Orchestra door het stuk, met de weerspiegeling van het majestueuze en het chaotische van de Who.

Invoerdatum
05-01-2016 09:14:46
Ingevoerd door
Humphrey56