Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Morissette, Alanis vinyl & cd's (38 geselecteerd van 40)

Alanis Nadine Morissette is een Canadese singer-songwriter. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Morissette, Alanis

B96eda54-f0fd-11e5-9896-1b912ce17ee5
Volledige naam
Alanis Morissette
Geboren
Ottawa , 1 juni 1974
Aantal items
40
Aantal curiosa items
Gerelateerd (2)
Oudste item
Jagged Little Pill (1995)
Nieuwste item
Lust for Life 56 (2015)
Duurste item
MTV Unplugged (€ 8,00)

Alanis Nadine Morissette is een Canadese singer-songwriter. Alanis Morissette is geboren in Ottawa, Canada. Haar ouders zijn de Franstalige Canadees Alan Morissette en de in 1956 uit Hongarije gevluchte Georgia Feuerstein. Ze zochten een vrouwelijke variant van de naam Alan en vonden ten slotte in een krant de Griekse naam Alanis.

Al met 6 jaar speelt ze piano en vanaf 9 jaar schrijft ze zelf liedjes. Twee jaar later brengt ze in eigen beheer het zelfgeschreven Fate Stay With Me op single uit. Begin 1986 raakt ze landelijk bekend door haar deelname aan een aantal afleveringen van het Canadese kinderprogramma "You can't do that on television". Ze valt op door haar talent en doet mee aan een talentenjacht, maar strandt in de eerste ronde en zingt het volkslied bij belangrijke sportwedstrijden.

In 1991 komt haar eerste album, Alanis, uit, een verzameling danspopliedjes. Ze wordt vergeleken met Debbie Gibson en Tiffany. De eerste single, Too Hot, haalt de top 10 in Canada. Het album behaalt tweemaal platina en in 1992 wint ze een "Juno" als meestbelovende nieuwe zangeres. Alanis wil dit album niet meer opnieuw uitgegeven zien. Het is niet meer te verkrijgen tenzij via bootlegs of rondgaande mp3's.

Haar tweede album, Now Is The Time, bevat serieuzer klinkende songs, maar wordt niet zo goed ontvangen als het eerste album. Ze verliest haar platencontract en het lijkt of haar muzikale carrière voorbij is. Toch wil ze doorgaan met muziek maken en gaat op zoek naar samenwerking. Ze verhuist naar Toronto en ontmoet daar een aantal songschrijvers, zonder resultaat. Daarna beproeft ze haar geluk in Los Angeles. Uiteindelijk klikt het met producer Glen Ballard, die eerder werkte met onder andere Quincy Jones, Kiki Dee, Paula Abdul en Wilson Phillips. Ze beginnen direct te schrijven, met als resultaat een aantal songs met openhartige, zeer persoonlijke teksten, onder andere over haar voorbije relaties, die elk in één dag geschreven en opgenomen worden. Hiermee gaat ze een aantal platenmaatschappijen af. Ze tekent tenslotte bij Madonna's nieuwe label "Maverick", waar ze de eerste belangrijke artiest wordt. Voor het uit te brengen album weet ze de ongewoon hoge gage van $1,50 per verkocht exemplaar te bedingen.

Dit derde album, Jagged Little Pill, zorgt in 1995 voor wereldwijde bekendheid. Door haar alternatieve geluid en zelfbewuste songteksten is zij al spoedig een voorbeeld voor veel vrouwelijke navolgers. Dankzij zes succesvolle singles (You Oughta Know, Hand In My Pocket, All I Really Want, Ironic, You Learn, Head Over Feet) wordt het met een verkoop van meer dan 30 miljoen exemplaren het succesvolste album van de jaren 1990. Van de zes Grammy Award-nominaties wint ze er vier (album van het jaar, beste vrouwelijke zangprestatie, beste rocksong (You Oughta Know) en beste rockalbum). De video "Jagged Little Pill Live" levert haar in 1997 een vijfde Grammy Award op. Na een vermoeiende concerttour van anderhalf jaar is ze niet meer van plan nog een album te maken.

Ze maakt een rugzaktocht door India en daar vindt ze toch inspiratie voor een nieuw album, Supposed Former Infatuation Junkie (1998), veelzijdiger en nog persoonlijker dan het voorgaande. Ook dit album wordt een succes: zo'n 7 miljoen exemplaren gaan over de toonbank. Dankzij haar alleen op de soundtrack van de film "City of Angels" verschenen song Uninvited wordt ook deze goed verkocht. De song levert haar datzelfde jaar twee Grammy Awards op.

In 1999 maakt ze een van de succesvolste albums uit de MTV Unplugged-reeks en speelt ze een kleine maar verrassende rol als God in de film "Dogma" van Kevin Smith. Op de soundtrack haar song Still.

Het album Under Rug Swept volgt in 2001. Na dit album brengt Alanis ook een DVD met bijbehorende CD uit, Feast On Scraps met 8 nieuwe songs die Under Rug Swept niet gehaald hadden.

In 2004 komt het album So-Called Chaos uit. Het toont een heel andere Alanis dan vroeger. Haar liedjes klinken zeemzoet en gelukkiger, haar lange haren heeft ze afgeknipt en het lijkt alsof ze voor de eerste keer oprecht lacht. Zelf beweert ze dat dit komt door haar relatie met de 2 jaar jongere acteur Ryan Reynolds.

2005 is een druk jaar voor Alanis. Niet alleen brengt ze een akoestische versie van haar hitalbum Jagged Little Pill uit, ter ere van zijn 10-jarig bestaan, ook brengt ze op het einde van het jaar voor het eerst in haar carrière een compilatieplaat uit. Het album krijgt de naam The Collection en als single koos ze om voor het eerst een cover op te nemen, "Crazy" van Seal. Het album bevat haar grootste hits en enkele van haar persoonlijke favorieten. Alanis schrijft voor de derde keer een soundtrack. Dit keer voor de film "The Chronicles Of Narnia". De song krijgt de naam Wunderkind en levert Alanis een goldenglobe-nominatie op.

In 2006 deelt Alanis mee dat ze bezig is met het schrijven van een autobiografie en een nieuw album. Haar relatie met Ryan kende volgens de pers een korte breuk, waarna Alanis en Ryan weer samenkwamen.

In 2008 kwam haar nieuwe album Flavors of Entanglement uit. De eerste single die wordt uitgebracht is Underneath.

In 2008 werkten zij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album "Songs for Tibet", een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso.

Haar meest recente studio-album is Havoc and Bright Lights en dateert van augustus 2012.

Invoerdatum
23-03-2016 13:47:03
Ingevoerd door
Humphrey56