Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Spider Murphy Gang vinyl & cd's (22 geselecteerd van 22)

De Spider Murphy Gang is een zeskoppige band die de NDW-hit "Skandal im Sperrbezirk" geschreven heeft. De vier leden die de band opgericht hebben komen uit München. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Spider Murphy Gang

E0b4c140-b2c4-11e5-9c00-47ce72e74c0a
Aantal items
22
Oudste item
Schickeria (1981)
Nieuwste item
Van Du tot Da Da Da (2006)
Duurste item
Spider Murphy Gang Live! (€ 15,00)

De Spider Murphy Gang is een zeskoppige band die de NDW-hit "Skandal im Sperrbezirk" geschreven heeft. De vier leden die de band opgericht hebben komen uit München.

De bankier Günther Sigl richtte in 1977 samen met de telecommunicatietechnicus Barny Murphy, de natuurkundestudent Michael Busse en de slagwerker Franz Trojan de band Spider Murphy Gang op. De band is genoemd naar de fictieve gangster Spider Murphy uit het liedje "Jailhouse Rock" van Elvis Presley. De bedoeling was om covers van oude rock-'n-roll-nummers te spelen. Na kleinere, maar succesvolle optredens, werden ze gekoppeld aan de radiopresentator Georg Kostya die ze zendtijd gaf in het programma "Rockhaus". Als huisband van de Bayerischer Rundfunk had de groep een podium waar ze naam konden opbouwen bij het publiek, eerst als coverband en later ook met door de groep zelf geschreven nummers.

In 1980 verscheen de eerste LP Rock 'n' Roll Schuah. Met liedjes in de Beierse taal en volkse thema's werd de band al snel bekend in de regio München. Eén jaar later werden ze in heel West-Duitsland bekend met hun hit "Skandal im Sperrbezirk".

De LP Tutti Frutti (1981) werd goud. Een tour door Duitsland en verdere singles zoals "Wo bist Du?" en "Ich schau dich an" volgden. 1982 werd het meest succesvolle jaar voor de Spider Murphy Gang. Er werd in dat jaar ook een film over de band gemaakt. In 1983 werd de Spider Murphy Gang de eerste West-Duitse band die in de DDR op tournee ging.

Nadat de hype rond de Neue Deutsche Welle over was, werd het wat stiller rond de groep. Ze bleven echter actief, schreven nog enkele kleine hits en toerden door kleinere zaaltjes. Ook zijn ze nog af en toe in zogenaamde "Retro-Welle" televisieprogramma's te zien.

In 2003 won de Gang de Schwabinger Kunstpreis. In de laatste jaren treedt de band vooral akoestisch op.

Invoerdatum
04-01-2016 09:23:56
Ingevoerd door
Humphrey56