Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Miller, Marcus vinyl & cd's (52 geselecteerd van 55)

Marcus Miller is een Amerikaanse bassist en producer. Hij heeft aan meer dan 500 projecten meegewerkt waaronder zijn eigen werk. Miller komt uit een muzikale familie, zijn vader speelde orgel in de kerk en dirigeerde het koor daar ook. Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 52 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Miller, Marcus

Cfd7c7d0-ef43-11e5-8a93-a6cccb421182
Volledige naam
Marcus Miller
Geboren
Brooklyn , 14 juni 1959
Aantal items
55
Aantal curiosa items
Gerelateerd (3)
Oudste item
Collection (1976)
Nieuwste item
Afrodeezia (2015)
Duurste item
The Sun Don't Lie (€ 10,00)

Marcus Miller is een Amerikaanse bassist en producer. Hij heeft aan meer dan 500 projecten meegewerkt waaronder zijn eigen werk. Miller komt uit een muzikale familie, zijn vader speelde orgel in de kerk en dirigeerde het koor daar ook. Zijn aanverwante oom Wynton Kelly was jazzpianist van Miles Davis in de late jaren 1950 en begin jaren 1960. Miller staat bekend om zijn carrière als basgitarist waar hij de slaptechniek, ook wel "Slapping Bass", uitoefent. Hij speelt ook piano, basklarinet en sopraansaxofoon. Als producer heeft hij voor veel muzikanten waaronder David Sanborn, Kenny Garrett zijn saxofonist en Lalah Hathaway geproduceerd.

Op de leeftijd van 13 jaar kon Miller al aardig uit de voeten op piano, klarinet en basgitaar en begon hij composities te maken. Op zijn 15e speelde hij al regelmatig met diverse bands in New York, kort daarop speelde hij en schreef hij liedjes voor jazzfluitist Bobbi Humphrey en toetsenist Lonnie Liston Smith. De jaren daarop werkte hij als sessiemuzikant en heeft hij voor Aretha Franklin, Roberta Flack, Grover Washington jr. en David Sanborn gewerkt. Hij verscheen op meer dan 400 platen als bassist en werkte mee aan liedjes van onder andere Joe Sample, McCoy Tyner, Bill Withers, Elton John, Bryan Ferry, Jay Z en LL Cool J. In 1981 kwam Miller bij zijn jeugdheld Miles Davis in de band en toerde 2 jaar met diens band. Volgens Miller is het Miles Davis die hielp zijn stijl te ontwikkelen. Na enige tijd als producer voor muzikanten gewerkt te hebben, begonnen Miles Davis en Miller weer samen te werken en dit keer mocht Miller voor Miles Davis een album schrijven en produceren. Dit werd het bekende Tutu album; het eerste van de uiteindelijke 3 albums die hij zou gaan produceren voor Miles Davis. In 1993 begon Miller zijn solocarrière en bracht hij het album The Sun Don't Lie uit. Hierop was duidelijk te horen dat de basgitaar ook anders bespeeld kon worden, vraag en antwoord-baslijnen waren te horen in combinatie met veel funk en soul. In 1995 kwam Tales uit waar jazz en blues centraal stonden. Het live album Live and More uit 1997 en het M2-album uit 2001 volgden daarop. Vanaf 1990 richtte Miller zich veel op het muziek produceren voor films zoals "House Party", "Boomerang", "Siesta" en "Ladies Man".

Op 26 Januari 2015 kwam er een documentaire uit over het leven van Miller, genaamd "Marcus, the film". Er werkten veel muzikanten aan mee zoals Ahmad Jamal, George Benson, Herbie Hancock, Kenny Washington en Larry Graham.

Zijn meest recente studio-album is Afrodeezia dat dateert van maart 2015.

Invoerdatum
21-03-2016 09:03:43
Ingevoerd door
Humphrey56