Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

McCartney, Paul vinyl & cd's (390 geselecteerd van 420)

James Paul McCartney OBE is een Brits popzanger en componist. Hij werd bekend als basgitarist, pianist, gitarist, zanger en songwriter van The Beatles. Lees verder

1 2 3 ... 10 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 390 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

McCartney, Paul

C78c3c56-8ba5-11e6-822a-e2fdf3290229
Volledige naam
Paul McCartney
Pseudoniemen
Percy Thrillington
Geboren
Liverpool , 18 juni 1942
Aantal items
420
Aantal curiosa items
Gerelateerd (30)
Oudste item
The Beatles - Paul McCartney [blauw] (1964)
Nieuwste item
Pure (2016)
Duurste item
Thriller (€ 20,00)

James Paul McCartney OBE is een Brits popzanger en componist. Hij werd bekend als basgitarist, pianist, gitarist, zanger en songwriter van The Beatles. Sinds 1997 mag hij zichzelf Sir noemen.

Paul McCartney werd geboren in het Walton-ziekenhuis, waar zijn moeder Mary Mohin McCartney werkte als verpleegkundige.

Door de jaren heen heeft McCartney ook werk onder pseudoniemen uitgegeven. In de meeste gevallen ging het om experimenteel of minder commercieel werk. In 1968 produceerde hij "I'm the Urban Spaceman" van de "Bonzo Dog Doo-Dah Band". Op het album staat McCartney echter vermeld als Apollo C. Vermouth.

In 1977 bracht McCartney een orkestuitvoering uit van het album Ram onder de naam Percy "Thrills" Thrillington.

Als Bernard Webb schreef hij in 1966 het nummer Woman voor "Peter & Gordon", omdat hij benieuwd was of het publiek een liedje van hem ook zou waarderen als niet bekend was dat het een McCartney-nummer betrof. Het nummer werd een kleine hit.

Onder de naam Paul Ramon (een naam die hij ook af en toe gebruikte voordat hij met The Beatles doorbrak en die de inspiratie vormde voor de naam van de groep Ramones) speelde hij in 1969 mee in het nummer "My Dark Hour" van de "Steve Miller Band".

In de jaren 1990 bracht hij twee experimentele albums uit als "The Fireman", in samenwerking met Youth van "Killing Joke". Dat "The Fireman" Paul McCartney is, was aanvankelijk vrij obscuur: bandnaam en plaattitel verwijzen in combinatie met elkander naar het Beatlenummer Penny Lane ('...the fireman rushes in...'). Het label, Juggler Records, verwijst naar het vignet van McCartney Productions Ltd (mpl), waarop een jongleur staat afgebeeld. Verder staan er enkele vervormde geluiden op die aan McCartneys stem doen denken en een foto op de binnenhoes van een naakte dame die erg lijkt op McCartneys dochter Mary. Tijdens de wereldtournee van 2002-2003 werd muziek van "The Fireman" gebruikt als voorprogramma. Tot dat moment was zelfs bij de fans nauwelijks bekend dat het hier om werk van Paul McCartney ging.

Bij latere tournees stond de DJ "Freelance Hellraiser" in het voorprogramma, die diverse nummers uit de solocarrière van McCartney mixte. McCartney en hij brachten in 2005 een dubbel-LP uit vol met dit soort mixen. Zowel de LP als de artiesten kreeg de naam "Twin Freaks" mee.

Invoerdatum
06-10-2016 09:18:02
Ingevoerd door
Humphrey56