Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Ciccone, Madonna vinyl & cd's (198 geselecteerd van 241)

Madonna, volledige naam Madonna Louise Veronica Ciccone is een Amerikaanse zangeres, songwriter, actrice, danseres, auteur, entertainer, zakenvrouw, mode-en muziekicoon en regisseuse en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en controversiële a Lees verder

1 2 3 ... 5 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 198 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Ciccone, Madonna

Bd4592ee-dfc8-11e5-9b7b-46021a984b7b
Volledige naam
Madonna Ciccone
Pseudoniemen
Madonna
Geboren
Bay City (Michigan) , 16 augustus 1958
Aantal items
241
Aantal curiosa items
Gerelateerd (43)
Oudste item
Holiday (1983)
Nieuwste item
The Sun 03-11 (2016)
Duurste item
Ray of light (€ 60,00)

Madonna, volledige naam Madonna Louise Veronica Ciccone is een Amerikaanse zangeres, songwriter, actrice, danseres, auteur, entertainer, zakenvrouw, mode- en muziekicoon en regisseuse en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en controversiële artiesten aller tijden. Madonna wordt ook wel de almaar transformerende Queen of Pop genoemd en is de bestverkopende en succesvolste vrouwelijke artiest aller tijden. Ook staat ze in de muziekwereld bekend als een hardwerkende perfectionist. Volgens de Guinness World Records heeft de Queen of Pop een bewezen aantal van ruim 300 miljoen albums verkocht. In 2008 benoemde Billboard Magazine Madonna tot de succesvolste solo-artiest aller tijden in de Top 100 All time Artist.

In 1983 krijgt Madonna haar eerste platencontract nadat ze op de hoek van het ziekbed van Seymour Stein, de directeur van platenmaatschappij Sire Records, een lied had gezongen. Dit nummer Ain't No Big Deal verschijnt jaren later op de B-kant van de single Papa Don't Preach. Bovendien is het in 1998 uitgebracht op het (onofficiële) album In The Beginning.

Madonna's eerste single heet Everybody, een nummer dat ze ook zelf heeft geschreven. Veel mensen denken in die tijd dat het nummer door een donkere zangeres wordt gezongen, mede omdat op de hoes van de single geen foto van Madonna te zien is.

Mede dankzij MTV lukt het Madonna om snel een imago op te bouwen. In 1983 komt haar debuutalbum Madonna uit. De eerste grote hit van dit album is Holiday. Deze plaat wordt een wereldwijde hit. Andere hits van dit album zijn Borderline en Lucky Star. Ook Everybody staat erop. In deze fase van haar carrière is haar vroegere vriend John Jellybean Benitez een belangrijke steun.

In 1984 komt Madonna met het album Like a Virgin, geproduceerd door Nile Rodgers. Het album wordt zowel door fans als critici goed ontvangen en trekt de aandacht door de provocerende titel en hoes. Van dit album komen vier hits: Like A Virgin, Dress You Up, Material Girl en Angel.

In 1985 maakt Madonna haar eerste uitstapje naar Hollywood. In de film "Vision Quest" speelt ze een clubzangeres. Deze film levert haar nog twee hits op: Crazy For You en Gambler. Later dat jaar speelt ze een belangrijke rol in de film "Desperately Seeking Susan". Voor deze rol ontvangt ze goede kritieken. Van deze film komt het nummer Into The Groove dat aan latere uitgaven van het album Like A Virgin als extra nummer is toegevoegd.

Op 13 juli 1985 verschijnt Madonna op het Philadelphia-podium tijdens "Live Aid". Madonna vertolkte drie nummers: Holiday, Into The Groove en Love Makes The World Go Round.

In de herfst van 1985 begint Madonna aan haar eerste tournee, "The Virgin Tour", alleen in de Verenigde Staten. Na een rustige periode van enkele maanden komt Madonna verrassend terug met een nieuw album en een nieuwe look: kort blond haar en ook alle lingerie en armbandjes lijken te zijn verdwenen. Dit nieuwe imago presenteert ze voor het eerst in de videoclip van het nummer Papa Don't Preach, vooruitlopend op de verschijning van haar derde album, True Blue. Dit album verschijnt in juni 1986 en is opgedragen aan echtgenoot Sean Penn. Op dit album staan de hits Open Your Heart, True Blue, de ballade Live to Tell (uit de film "At Close Range" waarin Sean Penn een rol heeft), La Isla Bonita en Papa Don't Preach. In tegenstelling tot bij haar eerste twee albums heeft Madonna dit keer aan de tekst van alle nummers meegeschreven en het album zelf medegeproduceerd. Terwijl de singles van True Blue stuk voor stuk de hitlijsten domineren, vindt Madonna nog de tijd om een film op te nemen: "Who's That Girl". De film is weinig succesvol, maar levert Madonna in de zomer van 1987 wel weer enkele wereldhits op: Who's That Girl, Causing a Commotion en The Look of Love. Deze singles zijn afkomstig van het soundtrack-album Who's That Girl - Original Motion Picture Soundtrack. Naast de drie genoemde singles is ook het Madonna-nummer Can't Stop te vinden op het album.

In 1987 begint Madonna aan haar eerste wereldtournee: de "Who's That Girl World Tour 1987". Op deze tournee wordt ze voor het eerst begeleid door achtergrondzangeressen en -danseressen Donna DeLory en Niki Harris. Ook komt ze dit jaar met het album You Can Dance. Hierop staan remixen van bekende singles, maar ook albumtracks, doorlopend aan elkaar gemixt. Er staat ook een nieuwe track op: Spotlight. Dit nummer werd op het laatste moment geschrapt voor het album True Blue en wordt in Japan alsnog als single uitgebracht. Het album verkoopt minder goed dan Madonna's vorige albums. Als ook de film "Who's That Girl" flopt, is dat voor sommige critici aanleiding te roepen dat de carrière van Madonna over het hoogtepunt heen is.

In 1988 neemt Madonna een korte pauze, waarin ze onder andere in een toneelstuk op Broadway speelt (Speed The Plow) en kleine rollen vervult in de films "Bloodhounds of Broadway" en "Shadows & Fog" (van Woody Allen).

In 1989 verandert Madonna opnieuw haar uiterlijk en imago. Dit keer geen geblondeerd haar, maar haar eigen kleur: donker. Ze brengt in maart het album Like A Prayer uit. De videoclip van de titelsong veroorzaakt grote ophef. In de videoclip is te zien hoe Madonna toevallig getuige is van een verkrachting en moord waarvoor een andere voorbijganger ten onrechte wordt beschuldigd en gearresteerd. Madonna bezoekt hierop een kerk, waar een beeld van de heilige Martinus van Porres tot leven komt en haar hartstochtelijk kust. Hierop wijst Madonna de echte dader aan, waarna de ten onrechte beschuldigde man (die voorgesteld wordt door het standbeeld van Martinus van Porres), wordt vrijgelaten. Het Vaticaan sprak van een godslasterlijke video vanwege de vermenging van erotiek en katholieke symbolen. "Pepsi Cola" zegde een miljoenencontract met Madonna op. Ondanks deze controverse werd de single wereldwijd een nummer 1-hit.

Het album Like A Prayer, dat opgedragen is aan haar moeder, levert Madonna nog enkele grote hits op, waaronder Express Yourself (met op dat moment de duurste videoclip ooit), Cherish, Dear Jessie (opgedragen aan de dochter van producer Pat Leonard), Oh Father (over de band met haar vader) en Keep It Together (over haar band met haar familie). Promise To Try vertelt over het verlies van haar moeder op jonge leeftijd. Ook staat er een duet met Prince op: Love Song, alsmede het nummer Till Death Do Us Part dat over haar mislukte huwelijk met acteur Sean Penn verhaalt. Op 4 januari 1989 scheidde ze van hem. Het album sluit af met Act Of Contrition (oefening van berouw), welke ze opzegt terwijl de muziek van het nummer Like A Prayer achteruit gedraaid wordt.

Madonna speelt in 1990 naast Warren Beatty de rol van Breathless Mahoney in de film "Dick Tracy" en krijgt hier goede kritieken voor. Verder scoort ze een hit met Vogue, afkomstig van het album I'm Breathless (verwijzing naar haar rol in de film) die 'muziek uit en geïnspireerd door' de film "Dick Tracy" bevat. Van dit album komt ook het nummer Hanky Panky, dat een bescheiden hit werd. Vogue was in eerste instantie niet bedoeld om als single uitgebracht te worden. Madonna schreef het nummer samen met Shep Pettibone speciaal voor de B-kant van de single Keep It Together. Toen ze het nummer liet horen aan de platenbazen van Warner Music was iedereen het erover eens: dit nummer was te goed voor een B-kantje. Er werd besloten om het als single uit te brengen en het nummer werd toegevoegd aan de soundtrack van "Dick Tracy" (ook al had het niets te maken met de film). Mede dankzij de iconische clip groeit Vogue uit tot een van Madonna's grootste hits. Bovendien markeert Vogue het begin van een samenwerking met producer Shep Pettibone (met wie ze later het album Erotica maakt).

Eveneens in 1990 begint Madonna haar tweede wereldtournee, de "Blond Ambition Tour". Een perfect geregisseerde, strakke show. De show wordt gekenmerkt door veel gevloek en seksuele handelingen. De show wordt als controversieel beschouwd omdat er gebruik wordt gemaakt van rooms-katholieke symbolen zoals het kruis en priester- en nonnenhabijten terwijl de show ook een hoog gehalte aan seksualiteit en gevloek bevat. Dit is reden voor de Paus Johannes Paulus II om de bevolking van Italië op te roepen de concerten in Rome te boycotten. Madonna moet inderdaad een van haar shows in Rome afgelasten en was woest dat iemand zo kon oordelen zonder de show meegemaakt te hebben. Zij nodigde de paus daarom uit een van haar shows in Rome bij te wonen. Zoals verwacht sloeg hij dit aanbod af. Haar volgende album wordt schijnbaar aan hem opgedragen. Sindsdien zijn de relaties tussen Madonna en het Vaticaan niet verbeterd.

Aan het eind van 1990 komt Madonna met haar eerste Greatest Hits-album, The Immaculate Collection (de onbevlekte collectie), een album dat ze opdraagt aan the Pope (wat ook de bijnaam voor haar broer Christopher is). De CD is het eerste album ooit dat gemixt is in Q-sound, dat de luisteraar de muziek in 3-dimensionale stijl laat ervaren. De nummers op het album zijn allemaal geremixt door Shep Pettibone. Op het album staan tevens twee nieuwe tracks, die beide grote hits worden (Rescue Me en Justify My Love, een samenwerking met Lenny Kravitz). De videoclip van het laatste lied wordt door MTV geboycot, vanwege het expliciete karakter. Madonna brengt daarom de videocassette los uit, de eerste video-single ooit. Van de videoclip worden 400.000 exemplaren verkocht.

In 1991 speelt Madonna de hoofdrol in een documentaire over haar leven tijdens de "Blond Ambition Tour" in 1990, getiteld "Truth or Dare". In Europa krijgt de film de titel "In bed with Madonna". In de documentaire komt Madonna naar voren als een ambitieuze, sexy en veeleisende vrouw, maar ook zachte trekken van haar karakter komen naar voren. Zo is te zien dat ze het graf van haar moeder bezoekt. Madonna bezoekt het filmfestival van Cannes om haar documentaire de nodige publiciteit te geven. De film is wereldwijd een succes en staat nog steeds in de top 5 van "highest grossing documentaries of all time" met een opbrengst van $ 29 miljoen.

Een jaar later speelt Madonna in de film "A League of Their Own", over een vrouwenhonkbalteam. Critici zijn enthousiast over Madonna's acteerprestatie. Uit deze film komt de single This Used To Be My Playground, die in de Verenigde Staten Madonna's tiende nummer 1-hit werd, maar vreemd genoeg niet op de soundtrack van de film staat. Volgens bronnen zou dit komen door Warner om de verkoop van de single niet in de weg te staan, de soundtrack werd uitgegeven door Sony.

In 1992 brengt Madonna het album Erotica uit op haar eigen nieuwe platenlabel Maverick. Op Erotica staan de singles Erotica, Deeper and Deeper, Fever (een cover van Peggy Lee), Bye Bye Baby, Bad Girl en Rain. Op het album, geproduceerd door Shep Pettibone, gaat Madonna een beetje de technokant op. Voor de hoes van het album wilde ze helemaal naakt op de foto, maar platenmaatschappij Warner Music ging daar niet mee akkoord. Daarom werd een detail gekozen van een van de foto's uit het boek "Sex", dat ze kort na het verschijnen van het album uitbracht en waarin ze haar erotische fantasieën in beeld en onder woorden bracht. Het publiek lijkt tijdelijk genoeg te hebben van Madonna's erotiek, want het album verkoopt (naar Madonna-maatstaven) teleurstellend. Het boek "Sex" maakt veel tongen los. Het is, met zijn metalen platen, tegenwoordig een veel gezocht en moeilijk te vinden verzamelobject.

In 1993 begint Madonna aan haar nieuwe tournee, getiteld "The Girlie Show", een concert met veel circusachtige elementen en zelfs een topless paaldanseres die de show opent. Ook bevat de show seksueel getinte elementen als orgieën en SM. Madonna doet ditmaal buiten Londen en Parijs geen Europese steden aan. Ze richt zich wel voor het eerst op Australië en Zuid-Amerika, Israël en Turkije.

In 1994 valt Madonna haar critici aan in het nummer Human Nature. Hierin zegt ze niet te weten dat ze niet over seks mocht praten en haar mening mocht geven. Haar woorden aan het einde van de videoclip van Human Nature spreken wat dat betreft boekdelen: "Absolutely No Regrets". Human Nature staat op het in 1994 uitgebrachte album Bedtime Stories, dat ook andere hits bevat zoals Secret, Take A Bow en het mede door Björk geschreven Bedtime Story dat door Nellee Hooper werd geproduceerd.

In 1995 brengt Madonna een verzamel-CD uit, getiteld Something To Remember (tevens de titel van één van de tracks, afkomstig van het I'm Breathless-album uit 1990). Hierop staan Madonna's favoriete ballads en drie nieuwe nummers: You'll See (dat ze later ook in het Spaans inzong: Veras), One More Chance en I Want You (een cover van Marvin Gaye, opgenomen samen met Massive Attack).

In 1996 speelt ze in de film "Evita" over Eva Perón, de vrouw van de Argentijnse dictator Juan Perón waaruit de hit Don't Cry For Me Argentina komt. Ook afkomstig uit deze film is de single You Must Love Me, dat een Oscar krijgt voor de beste filmsong. Als derde single werd Another Suitcase In Another Hall uitgebracht. Madonna zelf krijgt een Golden Globe voor beste actrice. De film en de soundtrack worden een groot succes. De film doet tijdens de opnames al heel wat stof opwaaien. Het feit dat Madonna de hoofdrol vervult haalt de woede van veel Evita-haters op de hals. Als de film eenmaal uit is verbaast ze menigeen door haar opmerkelijk goede stemgeluid en acteerprestaties. Madonna geeft zelf ook aan flink aan haar stem gewerkt te hebben. Tijdens de opnamen voor "Evita" komt Madonna erachter dat ze zwanger is. In oktober 1996 bevalt Madonna van haar eerste kind, dochter Lourdes Maria Ciccone Leon van haar toenmalige vriend en fitnesstrainer, Carlos Leon. Madonna brengt 1997 grotendeels buiten de publiciteit door.

In maart 1998 verschijnt het album Ray of Light, waarvan Frozen de eerste single een wereldhit wordt. Met deze CD slaat Madonna een nieuwe weg in qua sound, maar ook tekstueel. Producer William Orbit is verantwoordelijk voor de elektronische sound van het album en samen met onder meer Patrick Leonard schrijft Madonna haar meest spirituele teksten tot nu toe, onder meer geïnspireerd door de Joodse leer Kabbalah. Critici roemen de sound en de stem van Madonna, die na de zanglessen voor de film "Evita" opvallend veel sterker is geworden. Ook afkomstig van dit album zijn de hits Ray Of Light, Drowned World/Substitute For Love, The Power of Good-bye en Nothing Really Matters.

In 1999 zingt ze de soundtrack voor de Austin Powers-film "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me". Dit levert haar een van haar grootste hits van de jaren 90 op: Beautiful Stranger.

In 2000 speelt Madonna een hoofdrol in de film "The Next Best Thing" naast Rupert Everett. Voor deze film neemt ze ook twee nummers op; Time Stood Still en American Pie, een cover van de klassieker van Don McLean. In augustus wordt Madonna voor de tweede keer moeder; na een moeilijke bevalling kwam zoontje Rocco Ritchie in Los Angeles ter wereld. De vader is regisseur Guy Ritchie.

In september 2000 verschijnt ook haar album Music, dat technische nieuwe elektronicamuziek laat horen, geproduceerd door Mirwais en William Orbit. Naast de titeltrack, Music, verschijnen ook Don't Tell Me en What It Feels Like For a Girl op single. Als extraatje wordt in Europa ook de eerdere hit American Pie aan het album toegevoegd, een beslissing van haar platenmaatschappij waarmee Madonna achteraf gezien niet blij was. In december van datzelfde jaar wordt Rocco in Schotland gedoopt en trouwen Madonna en Guy Ritchie een dag later op kasteel Skibo in Dornoch. Ritchie maakt voor de remix van de single What It Feels Like for a Girl een controversiële videoclip waarin Madonna met een oma keihard over de weg rijdt en uiteindelijk tegen een elektriciteitspaal knalt. Ook maken zij samen voor BMW de commercial "Star" waarin ze een verwende, krengerige ster speelt (een parodie op zichzelf).

In 2001 besluit Madonna voor het eerst in acht jaar weer te gaan toeren. Haar "Drowned World Tour" start op 9 juni in Barcelona. Ze speelt veel nummers van de succes-albums Ray Of Light en Music.

Aan het eind van 2001 brengt Madonna haar tweede verzamel-CD uit, getiteld GHV2 (Greatest Hits Volume 2). In tegenstelling tot haar eerste verzamelaar The Immaculate Collection, bevat GHV2 geen nieuwe nummers.

2002 is een relatief rustig jaar voor Madonna. Een groot deel van het jaar is ze bezig met een nieuw album. Ze speelt nog wel een kleine rol in de nieuwste James Bond, waarvan ze ook de titelsong Die Another Day zingt. Geholpen door de bijbehorende videoclip boordevol special effects wordt het nummer een grote hit in de herfst van het jaar.

In 2003 brengt Madonna het album American Life uit. Dit is een van haar persoonlijkste albums ooit, zo zingt ze in Mother And Father over het verlies van haar moeder en Intervention wordt opgedragen aan haar zoon Rocco. Het algemene thema van het album is dat materialistische zaken de mens niet gelukkig maakt. De eerste single wordt American Life maar Madonna besluit de video op het laatste moment terug te trekken. In de video zijn oorlogsbeelden te zien en de clip bevat openlijk kritiek op president Bush. Omdat op dat moment de oorlog in Irak uitbreekt, vindt Madonna de clip ongepast. Andere stemmen beweren dat haar motivatie om de clip terug te trekken commercieel was, gezien de patriottische sfeer in Amerika op dat moment liep ze immers het risico geboycot te worden. Andere singles van dit album zijn Hollywood, Nothing Fails en Love Profusion (dat ook wordt gebruikt als ondersteunende muziek en video voor een parfum van Estee Lauder). Hoewel het album American Life binnenkomt op nummer 1 in de Amerikaanse albumlijsten, valt de verkoop uiteindelijk tegen.

Tijdens de MTV Awards in september 2003 veroorzaken Madonna, Christina Aguilera en Britney Spears wereldwijde opschudding door elkaar een tongzoen te geven tijdens de vertolking van een medley van Like A Virgin en Hollywood. Deze "samenwerking" schijnt goed te bevallen, want voor Britneys album "In The Zone" nemen ze een duet op dat ook op single verschijnt: "Me Against The Music".

In 2004 vindt de "Re-Invention Tour" plaats. Tijdens deze tournee treedt Madonna voornamelijk op in Amerika. In Europa treedt ze op in Ierland, Lissabon, Londen en Parijs. De oorlog in Irak, vrede, de elektrische stoel, een skateboarder, een doedelzakspeler, John Lennons "Imagine", Madonna die over het publiek heenkomt. Het zijn allemaal elementen uit deze wereldtournee. In tegenstelling tot haar vorige show - de "Drowned World Tour" - zingt ze tijdens de "Re-Invention Tour" talloze hits. Van elk album dat ze heeft uitgebracht, zingt ze minimaal één nummer. Voor het eerst sinds de "Who's That Girl World Tour" uit 1987 gaat achtergrondzangeres Niki Harris niet mee. Als vervangster wordt Siedah Garrett gevraagd, een zangeres die bekend is van haar duet in 1987 met Michael Jackson, "I Just Can't Stop Loving You". Zij verzorgde ook al achtergrondvocalen op Madonna's derde album True Blue uit 1986. Het concert begint met een videovertoning van The Beast Within (een remix van het nummer Justify My Love uit 1990) waarop Madonna verzen uit de Openbaring prevelt, begeleid door beelden uit X-static Process, een video- en foto-impressie, geschoten door topfotograaf Steven Klein voor zijn tentoonstelling. Dat de toen 46-jarige Madonna nog wel een aantal jaren meegaat, blijkt wel als ze na het openen van de videoschermen uit het podium opkomt: Strike A Pose; een handstand kost haar weinig moeite als ze inzet met het nummer Vogue. Het publiek reageert uitzinnig. De documentaire die Madonna maakt met Jonas Akerlund over haar leven tijdens de "Re-Invention Tour" wordt, vergezeld van een live-CD, uitgebracht op DVD onder de titel "I'm Going To Tell You A Secret".

Op 2 juli 2005 treedt Madonna op in het Londense Hyde Park tijdens het grootste popconcert aller tijden, "Live 8", voor een 200.000-koppig publiek en nog eens 3 miljard tv-, internet- en gsm-kijkers. Ze zingt haar hits Like a Prayer, Ray Of Light en een lange versie van Music. Na het concert maakt ze bekend dat haar nieuwe album Confessions on a Dance Floor gaat heten. Het album blijkt een terugkeer te zijn naar haar muzikale roots: dance. Het schijfje wordt in november 2005 uitgebracht en bevat de hit Hung Up, een catchy en dansbaar nummer rondom een sample van het ABBA-nummer "Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)". Dit succes wordt voortgezet met het uitbrengen van de singles Sorry, Get Together en Jump. Op dinsdag 16 augustus 2005, haar 47e verjaardag, breekt Madonna een sleutelbeen, een hand en drie ribben bij een val van haar paard op haar landgoed in Wiltshire (Engeland). Een maand later gaat ze weer aan het werk. Met een flinke dosis pijnstillers neemt ze de videoclip voor Hung Up op.

Op vrijdag 18 november 2005 wordt Madonna in België veroordeeld voor plagiaat. De eerste vier maten van haar nummer Frozen (1998) komen overeen met het nummer "Ma vie fout le camp" (1993) van de Belgische componist Salvatore Acquaviva uit Moeskroen. Het gevolg van deze veroordeling is dat in België CD's en DVD's waarop Frozen te horen is uit de schappen moeten worden gehaald en het nummer daar niet meer mag worden gedraaid op radio en televisie.

Begin 2006 zet Madonna twee nieuwe wereldrecords op haar naam. Ze is de eerste artiest die met een album, Confessions on a Dance Floor, in 40 landen de nummer één positie bereikte. Hung Up deed hetzelfde in de single charts in maar liefst 41 landen.

In mei 2006 begint Madonna aan een nieuwe wereldtournee, de "Confessions Tour". De tournee start op 21 mei in Los Angeles. De show wordt geprezen door critici. Het optreden is echter ook controversieel: zo berijdt Madonna haar dansers als paarden en bootst ze een kruisiging na. Na verschillende stops in de VS en Canada, zal ze eind juli in Europa arriveren. Verder speelt ze in Engeland, Wales, Duitsland, Italië, Denemarken, Frankrijk, Tsjechië en Rusland. Na Europa staan half september de laatste vier concerten gepland, in Japan. Op 3 november verschijnt de 4e single van het album Confessions on a Dance Floor: Jump. Op de B-kant staat het niet eerder verschenen nummer History.

Op 22 november 2006 zendt de Amerikaanse televisiezender NBC één van de concerten van Madonna's "Confessions Tour" uit. Onder druk van christelijke organisaties zond de zender de 'kruisigingscène' tijdens Live to Tell niet uit. In plaats daarvan werd tijdens het lied andere beelden vertoond.

Madonna zorgt in 2006 voor veel commotie door het Malawische jongetje David van 13 maanden oud te adopteren. Madonna kreeg het jongetje in het vizier, toen ze Malawi bezocht in het kader van een project waar ze aan meewerkt. De zangeres doneerde veel geld om twee weeshuizen te bouwen voor weeskinderen van ouders die gestorven zijn aan Aids. David was ook zo'n weeskind, die twee weken na de geboorte in een weeshuis belandde. Zijn moeder is aan AIDS overleden, zijn vader leeft nog. David was bij de eerste ontmoeting met Madonna erg ziek; hij leed aan malaria en scheurbuik. Davids vader heeft zijn goedkeuring aan de adoptie gegeven. Toch is niet iedereen blij met de adoptie. Madonna zou de adoptieregels aan haar laars gelapt hebben. De zangeres ontkent dit in een interview met Oprah Winfrey en verklaart dat de adoptie van David volkomen legaal is. Begin 2008 wordt de adoptie legaal verklaard door een rechter in Malawi en mag David definitief bij haar blijven.

In 2009 besloot Madonna nog een kindje uit Malawi te adopteren. De 4-jarige Chifundo James woonde net als David in een weeshuis. Pas twee jaar later mocht Madonna het meisje in haar armen sluiten. De zangeres heeft haar dochter daarna Mercy James genoemd. Ondanks al haar break-ups heeft Madonna het hoederecht over alle vier kinderen. Ze wil ze in Amerika als gezin opvoeden.

2007 begint relatief rustig voor Madonna. De DVD van "The Confessions Tour: Live from London" verschijnt eind januari. Er circuleren geruchten over de opnames van een nieuw album met onder anderen Stuart Price, Timbaland en Pharrell Williams, maar er wordt niets officieel bevestigd. Price vertelt aan nieuwszender "E!" dat Madonna's nieuwe album een compleet nieuwe sound zal hebben. In de lente verschijnt onder grote media-aandacht de kledingcollectie op de markt die Madonna mede heeft ontworpen voor H&M. In 2006 verscheen ze al in reclames voor deze winkelketen.

Op 16 mei 2007 verschijnt een nieuw Madonna-nummer Hey You. Het nummer heeft Madonna speciaal geschreven voor "Live Earth", het benefietconcert om mensen ervan bewust te maken dat de opwarming van de aarde met de huidige manier van leven erg snel gaat. Producer van het nummer is Pharrell Williams. Het nummer is gratis te downloaden en zal geen single worden. In tegenstelling tot de dansmuziek van haar laatste CD, Confessions On A Dance Floor, is Hey You een ballade. Madonna zong het nummer op 7 juli in Wembley Arena tijdens "Live Earth". Als afsluiter in Londen zong ze daar ook Hung Up, Ray of Light en La Isla Bonita. Tijdens dat laatste nummer werd ze versterkt door twee leden van de Romano-zigeunerband Gogol Bordello, dit optreden haalde al snel de top 10 van meest bekeken filmpjes op YouTube. Gogol Bordello is ook te zien in Madonna's regiedebuut "Filth & Wisdom", waar ze in de zomer van 2007 aan werkte. De film ging op 13 februari 2008 in première op het Berlijnse Filmfestival. Madonna is hier zelf bij aanwezig en geeft een persconferentie over haar regiedebuut. Verder maakt Madonna een documentaire over het leven van de bevolking in Malawi, onder de titel "I Am Because We Are".

Ook heeft Madonna succes als schrijfster. Er verschijnen 4 nieuwe kinderboeken uit de "De Engelse rozen"-reeks.

De meeste tijd in 2007 bracht Madonna in de opnamestudio door, waar ze werkte aan haar nieuwe album Hard Candy. Lang voor de verschijning van het album lekten in de zomer van 2007 al twee nummers uit. Een stukje van een demo getiteld "Candy Shop" lekte uit, maar Madonna's woordvoerster wilde niets kwijt over het nummer, wat Madonna's fans deed afvragen of de song wel echt was. Rond 22 augustus 2007 lekte een tweede song uit, getiteld Beat Goes On, een samenwerking met Pharrell Williams. Op het album zal uiteindelijk een compleet andere versie van het nummer verschijnen, met een rap van Kanye West. Deze samenwerking ontstond spontaan toen zij elkaar in de studio tegenkwamen. Het album verschijnt in Europa op 25 april 2008 en 3 dagen later in Amerika en de rest van de wereld. Het album krijgt goede recensies en is grotendeels geproduceerd door Madonna samen met Timbaland, Justin Timberlake, Pharrell Williams en Danja. Madonna doet een kleine clubtournee in New York, Parijs en in Maidstone (Kent) om het album te promoten. Opmerkelijk is dat haar begeleidingsband bijna geheel vernieuwd is ten opzichte van haar laatste twee tournees. Stuart Price, haar voormalige producer en muzikaal directeur van haar tournees sinds 2001 heeft ze aan de kant geschoven en ze heeft Kevin Atunes ingehuurd, die op de bijhorende "Sticky & Sweet Tour" wordt aangevuld met DJ Enferno. Stuart zou niet hebben willen meewerken omdat hij net vader is geworden. In de fanbase wordt gespeculeerd dat Madonna Stuarts werk gewoon te oubollig vond. De eerste single van het nieuwe album, getiteld 4 Minutes (to save the world) is een samenwerking met Justin Timberlake & Timbaland.

Voor de tweede single (Give It 2 Me) neemt Madonna een video op met regisseur/fotograaf Tom Munro en haar vroegere tuinman en vriend des huizes Nathan Rissman. Ook Pharell Williams is in die video te zien. Het nummer wordt een internationale hit, maar wel een kleinere dan 4 Minutes. Als derde single brengt Madonna Miles Away uit, een rustiger maar toch uptempo nummer met backing vocals van Justin Timberlake. De track is geproduceerd door Timbaland. De single met danceremixes wordt wereldwijd gelanceerd in november 2008. Het nummer krijgt geen videoclip, waarom is niet duidelijk.

In het najaar van 2008 begint Madonna aan haar grootscheepse tournee, onder de titel "Sticky & Sweet Tour". De tournee start op 23 augustus in Cardiff, Wales. De show is een spektakel, Madonna draagt pakjes van Givenchy en boots van Stella McCartney en geeft het beste van zichzelf. Ook in deze show zitten een paar elementen die wereldnieuws zijn. Madonna heeft vriendin Britney Spears gevraagd om een video op te nemen met Steven Klein, een gerespecteerd en bekend fotograaf/videoartist. In de video is Spears te zien in een lift terwijl ze gek wordt en de lift zowaar afbreekt. De video wordt vertoond tijdens Madonna's vertolking van Human Nature en is confronterend te noemen. De video werd een instant hit op YouTube, die al 24 uur na de opening van de tournee 300.000 kijkers haalde. Twee weken later maakt Spears ook haar comeback op de MTV VMA Awards. Maar Madonna toont ook nog een andere video tijdens het concert, waarin ze John McCain vergelijkt met Hitler. Op het einde van de video, ook gefilmd door Klein, prijst Madonna de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama aan. Dit veroorzaakte een rel in Amerika en leverde de tournee nog meer uitverkochte zalen op. Verder voert Madonna opnieuw haar wereldhit Vogue op, die helemaal heruitgevonden is met stukjes en beats uit haar laatste megahit 4 Minutes, het werd meteen een favoriet bij de fans. Madonna is te zien in een oldschool auto, extreem touwtje springend in een oldschool outfit van Givenchy en Moshino en bouwt met haar gypsy vrienden een stevig feestje op het podium. Ze 'hypet' de "nerdy" brillen die weer helemaal in zijn en tot slot 'berijdt' ze Justin Timberlake, die digitaal mee op tournee is. Na de afloop van het Europese gedeelte van de tournee start Madonna in Amerika. Tijdens haar concerten in New York scheldt ze de Amerikaanse vicepresidentskandidate Sarah Palin uit. De "Sticky & Sweet Tour" eindigde in São Paulo (Brazilië) en heeft daarmee diverse records gebroken.

Op 27 januari 2009 wordt bekend dat de "Sticky & Sweet Tour" een vervolg gaat krijgen. Onder de naam "Sticky & Sweet Tour II" zal in de zomer van 2009 Europa opnieuw worden aangedaan. Alleen Londen en Parijs krijgen de show nogmaals te zien, de overige steden zijn allemaal nieuw. Voor het eerst in haar loopbaan zal ze optreden in België, op 11 juli 2009 op het festivalterrein van Werchter. Haar tournee verandert op zich weinig: ze verandert drie nummers op haar setlist en enkele video's en kostuums zijn aangepast.

Op 23 juli 2009 wordt bekend dat Madonna's derde verzamelalbum Celebration gaat heten en dat hierop twee nieuwe nummers komen te staan. De clip voor het nummer Celebration is opgenomen in Milaan en Barcelona en fans konden zich aanmelden om mee te werken aan de video. Verder zijn de dansers van de "Sticky & Sweet Tour" en zelfs haar dochter Lourdes te zien. Op 30 juli lekte het nummer uit en verspreidde het zich wereldwijd. Madonna's platenmaatschappij Warner Music heeft daarop de downloadsingle al op 31 juli uitgebracht en officieel toestemming gegeven het nummer te draaien op de radio. De verschijningsdatum voor de CD-single is 11 september 2009. Op 18 september komt het album uit, zowel in de vorm van een enkel als dubbelalbum. Dit is een week eerder dan gepland.

Donderdag 15 december 2011 werd bekend dat Madonna een contract voor drie albums heeft gesloten met Interscope Records. Haar eerste album bij dit label en tevens haar eerste album sinds vier jaar zal worden uitgebracht in maart 2012. De eerste single zal heten Give Me All Your Luvin en wordt uitgebracht eind januari, net voor Madonna's geplande optreden bij de Superbowl. Op de single zullen Nicki Minaj en M.I.A. te horen zijn. De videoclip voor de single werd opgenomen midden december in New York samen met Nicki Minaj en M.I.A. door Megaforce. De tweede single van het album zal Girl Gone Wild worden. Met de aankondiging van haar nieuwe album verbrak ze enkele records. Haar nieuwe album stond in 50 landen op nummer 1 in iTunes nog voordat het verschenen was.

Op 11 januari 2012 maakte Madonna via haar Facebookpagina bekend dat haar twaalfde studioalbum MDNA ging heten. Ook ging de zangeres weer toeren. De derde single van het album MDNA was Turn Up The Radio. De videoclip werd opgenomen in Italië en kwam uit op 16 juli 2012. MDNA bracht ook twee promo-singles voort. Masterpiece werd op 2 april 2012 als promo-single in het Verenigd Koninkrijk naar de radiozenders verstuurd en Superstar kwam uit op 3 december 2012 als gratis CD bij de Braziliaanse krant "Folha de S. Paulo".

Invoerdatum
01-03-2016 16:14:56
Ingevoerd door
Humphrey56