Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Plant, Robert vinyl & cd's (95 geselecteerd van 105)

Robert Anthony Plant is een Engelse rockzanger, vooral bekend als zanger van Led Zeppelin, maar ook om zijn succesvolle solocarrière. Hij staat bekend om zijn krachtige stijl, groot vocaal bereik en vaak mystieke teksten. Lees verder

1 2 3 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 95 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Plant, Robert

8e537792-0860-11e6-8a89-a22f240fc9cf
Volledige naam
Robert Plant
Geboren
West Bromwich (Staffordshire) , 20 augustus 1948
Aantal items
105
Aantal curiosa items
Gerelateerd (10)
Oudste item
Concerts for the People of Kampuchea (1981)
Nieuwste item
Lullaby and.... The Ceaseless Roar (2014)
Duurste item
Pop Kwartet (€ 60,00)

Robert Anthony Plant is een Engelse rockzanger, vooral bekend als zanger van Led Zeppelin, maar ook om zijn succesvolle solocarrière. Hij staat bekend om zijn krachtige stijl, groot vocaal bereik en vaak mystieke teksten.

Plant werd geboren in West Bromwich, West Midlands, Engeland. Na het einde van Led Zeppelin in 1980 ging Plant verder als soloartiest. In 1984 bracht hij met de semi-band The Honeydrippers een mini-album uit: The Honeydrippers: Volume one met daarop de hit Sea Of Love. Hierop speelden onder andere ook Jimmy Page en Jeff Beck mee.

Voor de soundtrack van de film "Wayne's World 2" leverde Plant in 1993 een nummer. In 2005 vormde Plant een nieuwe begeleidingsband Strange Sensation waarmee hij het album Mighty Rearranger opnam.

Plant werkt nog regelmatig samen met Page. In december 2007 gaven Robert Plant, Jimmy Page en John Paul Jones, aangevuld door Jason Bonham, de zoon van de oorspronkelijke in 1980 overleden drummer John Bonham, een eenmalig reünie-concert van Led Zeppelin in het Londse O2-theater. Dit was opgezet als een eerbetoon aan de eerder dat jaar overleden Atlantic-directeur Ahmet Ertegün. Ondanks het feit dat het concert een succes werd, heeft Robert Plant naderhand in een interview voor de BBC-radio laten weten dat er wat hem betreft geen Led Zeppelin reünie komt. Enerzijds omdat hij andere muzikale paden aan het bewandelen is, anderzijds omdat hij zich te oud voelt voor een uitputtende wereldtournee. Wat die andere muzikale paden betreft: in 2007 werd samen met zangeres Alison Krauss de CD Raising Sand opgenomen. Dat bleek een succes: het album werd door muziekrecensenten in lovende woorden beschreven evenals de tournee die na het verschijnen van de CD volgde.

Een jaar later (eind december 2008), werd bekendgemaakt dat het Koningin Elizabeth II behaagd had Plant tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk te benoemen. Op 10 juli 2009 ontving Plant de versierselen van deze orde uit handen van Prins Charles.

Begin 2009 hebben luisteraars van het Britse digitale radiostation "Planet Rock" in een eenmalige verkiezing bepaald dat Robert Plant de beste stem in de geschiedenis van de rockmuziek heeft, waarmee hij Freddie Mercury en Paul Rodgers achter zich zou hebben gelaten. Robert Plant geniet nog steeds van een grote populariteit.

Zijn meest recente studio-album heet Lullaby And... The Ceaseless Roar en dateert van september 2014.

Invoerdatum
22-04-2016 08:02:28
Ingevoerd door
Humphrey56