Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Boney M. vinyl & cd's (178 geselecteerd van 183)

Popband met veel hits, door Frank Farian gecreëerd in 1975. Lees verder

1 2 3 ... 5 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 178 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Boney M.

Aantal items
183
Aantal curiosa items
Gerelateerd (5)
Oudste item
Baby, do you wanna bump (1975)
Nieuwste item
Waar zijn de seventies? (2013)
Duurste item
The Hitsingles October-December 79 (€ 15,00)

De groep werd gecreëerd door producer Frank Farian in 1975 en bestond uit vier West-Indische artiesten uit Engeland, Duitsland en Nederland: zangeressen Marcia Barrett en Liz Mitchell, model Maizie Williams en de in 2010 overleden dj Bobby Farrell. Boney M is bekend van de mix van blanke en zwarte muziek; de producer Farian is blank en de zangers zijn zwart. Daarbij hebben veel nummers een zwarte (emancipatoire) achtergrond, zoals No more chain gang van het album Oceans Of Fantasy.

De eerste single die Farian onder de naam Boney M uitbracht, was Baby do you wanna bump? in 1975. De schaarse teksten in dit lied werden door hemzelf ingezongen. Het nummer werd een hit en Farian besloot een team van dansers en zangers aan te trekken.

De groep heeft vele wisselingen van leden gehad (Maizie Williams was het enige originele lid dat overbleef). Een van de leden, Claudia Barry, was niet tevreden met het enkel playbacken van Farians nummers en verliet de groep per direct in februari 1976, een paar dagen voor de groep een concert zou geven op een lokaal televisiestation in Saarbrücken. Liz Mitchell, een voormalig lid van de Les Humphries Singers werd als tijdelijke vervangster aangenomen. Farian was onder de indruk van haar optreden, en dus werkte zij ook mee aan de opname van Boney M's eerste lp, Take The Heat Off Me.

Invoerdatum
06-12-2014 21:16:42
Ingevoerd door
kdamme