Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Pere Ubu vinyl & cd's (20 geselecteerd van 20)

Experimentele rockgroep, die dikwijls tot de punk/new wave-beweging wordt gerekend. De naam van de groep werd ontleend aan de hoofdpersoon van het toneelstuk Ubu Roi van Alfred Jarry. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Experimentele rockgroep, die dikwijls tot de punk/new wave-beweging wordt gerekend. De naam van de groep werd ontleend aan de domme, wrede hoofdpersoon van het toneelstuk Ubu Roi, dat werd geschreven door de Franse toneelvernieuwer Alfred Jarry.

Père Ubu werd opgericht in 1975. In de eerste jaren bracht de groep in eigen beheer een aantal (maxi-)singles uit. In 1978 kwam het eerste internationale album "The Modern Dance" uit. Dit album bleef niet onopgemerkt. De muziek klonk revolutionair, rauw, industrieel en vervreemdend. Die vervreemding werd versterkt door het feit dat alleen de refreinen goed te verstaan waren en de rest van de songteksten niet. Later verklaarde de groep dat de onverstaanbaarheid het gevolg was van een ongelukje. Op latere versies zijn de songteksten wel verstaanbaar.

In hetzelfde jaar 1978 kwam ook de tweede LP uit: "Dub Housing". Met deze LP leek de groep een geheel andere weg in te slaan. De rauwheid was vervangen door een meer subtiele aanpak. Een aardige gimmick was dat je op een instrumentaal gedeelte heel zacht een gedeelte van een radiogesprek kon horen...in het Nederlands, o.a. "Ik wil een plaatje aanvragen voor Sjonnie de Vries".

Invoerdatum
03-11-2014 20:34:34
Ingevoerd door
vertigo