Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Nice, The vinyl & cd's (67 geselecteerd van 67)

The Nice is een Britse prog-rock band uit eind jaren zestig, bekend voor zijn combinatie van rock, jazz en klassieke muziek. Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 67 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

The Nice is een Britse prog-rock band uit eind jaren zestig, bekend voor zijn combinatie van rock, jazz en klassieke muziek.

De leden van de band waren Keith Emerson op keyboard; Lee Jackson op basgitaar; Brian Davison op drums en David O'List op gitaar. O'List heeft de groep tijdens de opnames voor Ars Longa, Vita Brevis verlaten waarna ze als trio verder gingen.

The Nice maakte in 1968 met een bewerking van Leonard Bernsteins "America" naar zeggen van Keith Emerson de eerste instrumentale protestsong ooit. Behalve het thema van de "West Side Story" bevatte de track ook nog fragmenten uit Dvo?áks symfonie "Z Nového sv?ta" (Symfonie nr. 9 in e mineur ("Uit de nieuwe wereld"), Op. 95.

Na het uiteenvallen van The Nice in 1970 vormt Emerson met (bas)gitarist Greg Lake en drummer Carl Palmer Emerson, Lake and Palmer, vaak kortweg ELP genoemd. Jackson en Davison vormden samen "Jackson Heights" en toen later Patrick Moraz zich aansloot, werd deze band omgenaamd naar "Refugee".

In 2002 is The Nice tijdelijk weer bij elkaar geweest en hebben ze een aantal concerten gegeven.

Invoerdatum
25-03-2016 15:34:03
Ingevoerd door
Humphrey56