Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Mercury (2539 geselecteerd van 2543)

Mercury Records is een platenlabel dat zelfstandig opereert in het Verenigd Koninkrijk en als onderdeel van de "Island Def Jam Music Group" in de Verenigde Staten. Lees verder

1 2 3 ... 64 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 2539 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Mercury

E113210a-acaa-11e6-80c8-1dcb5ae8e6a0
Aantal items
2543
Aantal curiosa items
Gerelateerd (4)
Oudste item
Buzz me (1945)
Nieuwste item
Paper plane (2017)
Duurste item
Achtung Baby 20TH Anniversary (€ 75,00)

Mercury Records is een platenlabel dat zelfstandig opereert in het Verenigd Koninkrijk en als onderdeel van de "Island Def Jam Music Group" in de Verenigde Staten. Het label is recent geactiveerd als "frontline labe"l in Australië door Universal Music.

Mercury Record Corporation werd opgericht in Chicago in 1945 door Irving Green, Berle Adams en Arthur Talmadge. Zij waren samen bekend voor hun jazz en bluesmuziek. Al vroeg na de oprichting opende Mercury twee vestigingen in Chicago en St. Louis. Het bedrijf ging de concurrentie aan met grote labels als "Columbia", "Decca" en "RCA Victor". Het slaagde erin door te breken in de muziekwereld dankzij contracten met Frankie Laine, Vic Damone, Tony Fontane en Patti Page.

Het bedrijf bracht in de jaren erop een groot aantal nummers uit onder het label Mercury en een paar sublabels als "Blue Rock Records", "Cumberland Records", "EmArcy Records", "Fontana Records", "Limelight Records", "Philips Records", "Smash Records" en "Wing Records". De muziek die Mercury uitbracht varieerde van klassieke muziek tot psychedelische rock. De sub-labels focusten zich op hun eigen muziekgenre, zoals "EmArcy" voor jazz- en "Blue Rock" voor soulmuziek.

Begin jaren 1950 begon Norman Granz, voorheen een vaste klant van Mercury's jazz-divisie, zijn eigen platenlabel, "Norgran". In 1951 begon Mercury onder leiding van opnametechnicus C. Robert Fine en opnameleider David Hall met een techniek om symfonieorkesten op te nemen met een enkele microfoon. De eerste opname met deze techniek, die verkocht werd onder de benaming "Mercury Living Presence", was "Pictures at an Exhibition" van Rafael Kubelík en het "Chicago Symphony Orchestra". De groep die het beroemdst werd met deze techniek was het "Minnesota Orchestra".

In 1955 begon Mercury met het gebruik van 3 omni-directionele microfoons om stereo-opnames te maken. In 1961 verbeterde Mercury deze techniek door een 35 mm magnetische film te gebruiken. Eveneens in 1961 tekenen zij een contract met "Koninklijke Philips Electronics N.V", nadat dit bedrijf een deal met "Columbia Records" was misgelopen. In 1969 veranderde Mercury zijn naam naar Mercury Record Productions, Inc.. In 1981 werd Mercury samen met enkele Amerikaanse labels van "PolyGram" samengevoegd tot "PolyGram Records, Inc.". Onder "PolyGram" absorbeerde Mercury "Casablanca Records" en werd een rock- en poplabel.

Eind 1998 werd "PolyGram" gekocht door "Seagram" en samengevoegd met "Universal Music Group".

Invoerdatum
17-11-2016 09:47:41
Ingevoerd door
Humphrey56