Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Postzegels Brussel (719 geselecteerd van 719)

Brussel (Frans: Bruxelles; Duits: Brüssel) is de hoofdstad van het Koninkrijk België en tevens de hoofdplaats van zowel de Vlaamse als de Franse Gemeenschap. Lees verder

1 2 3 ... 18 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 719 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Brussel

4c5526d6-305a-11e4-90c5-7c3428b7c052
Aantal items
719
Oudste item
Koning Leopold II (1885)
Nieuwste item
Tram in Brussel (2016)
Duurste item
Caritas, met opdruk "1911" (€ 900,00)

Brussel (Frans: Bruxelles; Duits: Brüssel) is de hoofdstad van het Koninkrijk België en tevens de hoofdplaats van zowel de Vlaamse als de Franse Gemeenschap.

De gemeente Brussel is naar inwoneraantal de op vier na grootste gemeente in België. Het is één van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Vaak wordt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als de stad Brussel beschouwd en niet enkel de gemeente Brussel. Dit maakt Brussel met grote voorsprong officieus de grootste stad van België met 2 miljoen inwoners.

De plaatsnaam Brussel komt van 'Bruocsella', wat evolueerde tot Broekzele, wat betekent "nederzetting (zele) bij het moeras (broek)". De stad is het bestuurlijk centrum van de Europese Unie en wordt daarom als de hoofdstad van Europa beschouwd. Daarnaast huisvest de stad ook het hoofdkwartier van de NAVO en het secretariaat van de Benelux. Gezien de grote aanwezigheid van internationale organisaties en de invloed van de stad op politiek, economisch, sociaal en cultureel vlak wordt Brussel in het GAWC-onderzoek uit 1999 beschouwd als een bèta-wereldstad.

Brussel ontstond rond een burcht op een eiland in de Zenne. De tweede vijfhoekige stadsomwalling, die in de 14de eeuw werd gebouwd, omvatte zeven heuvels: de Koudenberg, de St.-Michielsberg, de Warmoesberg, de Kunstberg, de St.-Pietersberg, de Zavel en de Kruidtuin.

De stad werd achtereenvolgens de hoofdstad van het hertogdom Brabant, de Zeventien Provinciën, de Zuidelijke Nederlanden, het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (tezamen met Amsterdam), België, de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschap en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en is het bestuurlijk centrum van de Europese Unie.

In 1853 werd de Leopoldswijk aangehecht, in 1864 volgden het Ter Kamerenbos en de erheen lopende Louizalaan en in 1921 kende de gemeente zijn grootste uitbreiding met de aanhechting van Haren, Laken en Neder-Over-Heembeek.

Invoerdatum
30-08-2014 15:28:31
Ingevoerd door
Humphrey56