Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Postzegels Bretagne (17 geselecteerd van 17)

Bretagne, de westelijke punt van Frankrijk, strekt zich uit over 300 km en bestaat historisch gezien uit 5 departementen: Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine, Loire-Atlantique en Morbihan. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Bretagne

Aantal items
17
Oudste item
Staatsschuldenkas (1931)
Nieuwste item
Quimperlé (2016)
Duurste item
Staatsschuldenkas (€ 350,00)

Bretagne vormt een schiereiland dat de meest westelijke punt van Frankrijk vormt. Het ligt ten zuiden van Normandië en ten noorden van de Pays de la Loire en strekt zich uit over een lengte van 300 km. Historisch gezien bestaat Bretagne uit 5 departementen: Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine, Loire-Atlantique en de Morbihan. Administratief behoort de Loire-Atlantique bij de regio Pays de la Loire. Bretagne is qua omvang en aantal inwoners één van de grootste regio’s van Europa.

De regio, die aan de noordkant aan Het Kanaal grenst en aan de zuidkant aan de Atlantische oceaan, telt samen met de haar omliggende eilanden, meer dan 2.500 km kust. Geologisch gezien maakt Bretagne deel uit van het Armorikaanse gebergte (le Massif Armoricain), de oudste berggroep van Frankrijk. De kust van Bretagne is in het noorden en het westen ruig en wild, de stranden liggen in baaien tussen de rotsen. In het zuiden is de kust lieflijker en zijn er langere stranden.

Invoerdatum
30-01-2014 11:03:48
Ingevoerd door
Humphrey56