Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Postzegels Burgenland (49 geselecteerd van 49)

Burgenland is een deelstaat (Bundesland) van Oostenrijk. De hoofdstad is Eisenstadt, dat tevens de grootste stad van de deelstaat is. In Burgenland wonen minderheden van Hongaren en Kroaten. Burgenland is in 1920 gevormd uit de gebieden die van Hongarije Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 49 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Burgenland

085b9650-9d9a-11e5-97df-95c09e523958
Aantal items
49
Oudste item
Landschappen (1929)
Nieuwste item
Wijnregio's: Midden Burgenland (2016)
Duurste item
Rotary congres (€ 120,00)

Burgenland is een deelstaat (Bundesland) van Oostenrijk. De hoofdstad is Eisenstadt, dat tevens de grootste stad van de deelstaat is. In Burgenland wonen minderheden van Hongaren en Kroaten. Burgenland is in 1920 gevormd uit de gebieden die van Hongarije waren verkregen na het Verdrag van Trianon.

Burgenland is de minstbevolkte deelstaat van Oostenrijk. Van de bevolking van Burgenland spreekt 87% Duits, 7% Burgenland-Kroaten, 2% Hongaars, 1% Kroatisch en 3% Roma & Slowaaks.

De deelstaat heeft een oppervlakte van 3.966 km². Hoogste punt is met 884 meter de Geschriebenstein. De grens met Hongarije loopt over de top van deze berg. De deelstaat is onderverdeeld in 2 zelfstandige steden (Statutarstädte) en 7 districten (Bezirke).

Het overwegend Duitstalige Burgenland behoorde tot 1920/1921 tot Hongarije en behoorde tot de Hongaarse comitaten Vas en Sopron. Na jarenlange strijd en onderhandelingen na de Eerste Wereldoorlog kwam het gebied conform het Verdrag van Saint-Germain en het Verdrag van Trianon grotendeels aan Oostenrijk. Hongaars protest leidde in Sopron (Ödenburg) tot een omstreden referendum met als uitkomst dat de stad, de beoogde hoofdstad van Burgenland, Hongaars bleef. De hoofdstad van Burgenland was tot 1925 Bad Sauerbrunn en vervolgens Eisenstadt.

De naam Burgenland ("burchtenland") dateert pas van na de Eerste Wereldoorlog. Het grensgebied stond daarvoor bekend als Duits-West-Hongarije. Aanvankelijk werd in Oostenrijk de naam "Vierburgenland" voorgesteld, naar de vier historische comitaten in het gebied: Pressburg, Wieselburg, Ödenburg en Eisenburg. Toen uiteindelijk slechts Wieselburg en een deel van Eisenburg Oostenrijks werden, liet men het "vier" in de naam vallen.

In deze deelstaat worden bijzondere wijnen gemaakt. Zo is de omgeving van het Neusiedler Meer bekent van haar Ausbruch en de regio nabij de Hongaarse grens van de Uhudler.

Invoerdatum
08-12-2015 10:54:20
Ingevoerd door
Humphrey56