Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Postzegels Mechelen (32 geselecteerd van 32)

Mechelen is een stad in de provincie Antwerpen. De gemeente ligt in het zuiden van deze provincie, centraal tussen de grote steden Antwerpen en Brussel, aan de rivier de Dijle. Mechelen telt ruim 83.100 inwoners. Het is de hoofdplaats van het arrondisseme Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Mechelen

66e95e3a-3f60-11e4-9bfb-0fce2e4a7b11
Aantal items
32
Oudste item
Kathedralen (1928)
Nieuwste item
b.surprised day 2016 (2016)
Duurste item
Toerisme Mechelen (€ 20,00)

Mechelen is een stad in de provincie Antwerpen. De gemeente ligt in het zuiden van deze provincie, centraal tussen de grote steden Antwerpen en Brussel, aan de rivier de Dijle. Mechelen telt ruim 83.100 inwoners. Het is de hoofdplaats van het arrondissement Mechelen en de rooms-katholieke medezetel van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de kerkprovincie België.

Bij de verdeling van het rijk van Lotharius I tussen Karel de Kale, koning der Franken en Lodewijk de Duitser in 870 wordt Mechelen vermeld in het deel dat Karel toebehoort. De naam van de stad zou afgeleid zijn van het woord "mahal", dat naar een vergader- of gerechtsplaats verwijst.

Tot 1795 vormde Mechelen het centrum van de Heerlijkheid Mechelen. In dat verband had het gebied dezelfde status als bijvoorbeeld Holland, Zeeland, Vlaanderen en Brabant. Gedurende een korte periode in de 16e eeuw werden de Nederlanden vanuit Mechelen geregeerd. Deze periode heeft bijgedragen tot het uitgebreide kunstbezit en diverse merkwaardige gebouwen.

De inwoners van Mechelen dragen de bijnaam Maneblussers. Sint-Rombout geldt als hun beschermheilige. Momenteel heeft de stad het op een na hoogste aantal beschermde gebouwen van Vlaanderen, waaronder vier UNESCO-vermeldingen.

Invoerdatum
18-09-2014 18:20:00
Ingevoerd door
Humphrey56