Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Postzegels Regensburg (25 geselecteerd van 25)

Regensburg is een kreisfreie Stadt in Duitsland, gelegen in het oosten van de deelstaat Beieren (Opper-Palts). De stad is gelegen aan de Donau, bij de monding van de Naab en de Regen. Regensburg is een havenstad met veel scheepswerven. De binnenstad van R Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Regensburg

70f8d68e-d67f-11e3-99da-29a97382c963
Aantal items
25
Oudste item
Europa – Monumenten (1978)
Nieuwste item
UNESCO werelderfgoed (2011)
Duurste item
Bezienswaardigheden (€ 18,00)

Regensburg is een "kreisfreie Stadt" in Duitsland, gelegen in het oosten van de deelstaat Beieren (Opper-Palts). De stad is gelegen aan de Donau, bij de monding van de Naab en de Regen. Regensburg is een havenstad met veel scheepswerven. De binnenstad van Regensburg kwam ongeschonden door de Tweede Wereldoorlog en is daarmee een van de beter bewaarde middeleeuwse steden in Duitsland.

De stad gaat terug op een Romeinse nederzetting rond 79 AD en is daarmee een van de oudste steden in Duitsland. In het jaar 179 AD werd het door Marcus Aurelius gebouwde Legioensfort "Castra Regina" in gebruik genomen. Een in steen gebeitelde oorkonde is als geboorteakte in het stedelijk museum te bewonderen. De naam van de stad is overigens Keltisch: de Kelten hadden in deze streek, die ze Ratisbona noemden, enige nederzettingen. Al sinds de achtste eeuw is Regensburg een bisschopszetel: Bonifatius stichtte het bisdom in 739. De gotische Dom behoort tot de belangrijkste van Duitsland.

In Franse teksten, ook in de Zuidelijke Nederlanden die toen tot het Rijk behoorden, wordt de stad Ratisbonne genoemd.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Regensburg_(stad)

Invoerdatum
08-05-2014 07:07:39
Ingevoerd door
Humphrey56