Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Postzegels Niedersachsen (33 geselecteerd van 33)

Niedersachsen (Nedersaksen) is één van de Bundesländer van Duitsland. Het land telt bijna acht miljoen inwoners op 47.600 km² en heeft daarmee van de zestien Duitse deelstaten op drie na de meeste inwoners en op een na de grootste oppervlakte. Hoofdstad v Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Niedersachsen

394fe3c8-d682-11e3-91d0-5ecaefff3973
Aantal items
33
Oudste item
Klederdrachten (1935)
Nieuwste item
Smalspoorbanen in de Harz (2012)
Duurste item
Bezienswaardigheden (€ 16,00)

Niedersachsen (Nedersaksen) is één van de Bundesländer van Duitsland. Het land telt bijna acht miljoen inwoners op 47.600 km² en heeft daarmee van de zestien Duitse deelstaten op drie na de meeste inwoners en op een na de grootste oppervlakte. Hoofdstad van Niedersachsen is Hannover.

Niedersachsen grenst aan de Noordzee, de deelstaten Sleeswijk-Holstein, Hamburg, Mecklenburg-Voor-Pommeren, Brandenburg, Saksen-Anhalt, Thüringen, Hessen en Noordrijn-Westfalen en aan Nederland (Overijssel, Drenthe en Groningen). De deelstaat Bremen ligt binnen Niedersachsen.

Niedersachsen ligt grotendeels in de Noord-Duitse Laagvlakte en wordt doorsneden door de Weser, Eems en Elbe. Het noorden en westen van Niedersachsen zijn erg vlak. Sommige delen liggen onder zeeniveau. Slechts in de Lüneburger Heide verheft het landschap zich op enkele plaatsen (hoogste punt 169,2 m).

Het uiterste zuiden wordt beheerst door het Teutoburgerwoud, dat tot maximaal 446 m reikt. Oostelijk van Hannover verheft zich de Harz, waar de Wurmberg met 971 m boven zeeniveau het hoogste punt van Niedersachsen vormt. De "Brocken" is weliswaar het hoogste punt van de Harz, maar bevindt zich niet binnen de deelstaat. In het uiterste zuidoosten, rond Göttingen, bevindt zich het Nedersaksisch Woud.

Niedersachsen werd na de Tweede Wereldoorlog gesticht (1946) nadat het deel van de Britse bezettingszone was geweest. Het werd samengesteld uit Hannover (voorheen een provincie van Pruisen) en de vrijstaten Oldenburg, Brunswijk (Braunschweig) en Schaumburg-Lippe.

Na een referendum werden in 1993 het historisch tot Hannover behorende Amt Neuhaus en een deel van de gemeente Garlitz van Mecklenburg-Voor-Pommeren afgescheiden en bij Niedersachsen gevoegd.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nedersaksen

Invoerdatum
08-05-2014 07:27:34
Ingevoerd door
Humphrey56