Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Postzegel filter actief! Momenteel worden alleen Zegels, Series en Blokken getoond met gebruikstype Frankeer of Luchtpost. Klik hier om alles te zien.

Postzegels Berlijn (1103 geselecteerd van 2708)

Berlijn is een stad in het oosten van Duitsland. Na de 2de Wereldoorlog werd het Duitse Rijk en haar hoofdstad Berlijn bezet door de Geallieerden en verdeeld in een Amerikaanse-, Britse-, Franse- en Sovjetzone. Tot in het voorjaar van 1948 gaf de Gealliee Lees verder

1 2 3 ... 28 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 1103 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Berlijn

Aantal items
2708
Aantal curiosa items
Gerelateerd (13)
Oudste item
1948 Zwarte opdruk (BER 1) (1948)
Nieuwste item
Plattenfehler Katalog Bund + Berlin (2012)
Duurste item
Opdruk (€ 5.400,00)

Berlijn is een stad in het oosten van Duitsland. Na de 2de Wereldoorlog werd het Duitse Rijk en haar hoofdstad Berlijn bezet door de Geallieerden en verdeeld in een Amerikaanse-, Britse-, Franse- en Sovjetzone. Tot in het voorjaar van 1948 gaf de Geallieerde Controleraad in de gehele Amerikaanse-, Britse- en Sovjetzone gemeenschappelijke bezettingszegels uit. Daarna werden aparte bezettingszegels gebruikt in de Sovjetzone (inclusief Oost-Berlijn), in de Amerikaans-Britse Bizone en in (West-)Berlijn (de Amerikaanse, Britse en Franse sector). Bij de onafhankelijkheid van de Duitse Bondsrepubliek (West-Duitsland) in 1949, bleef West-Berlijn officieel een door de Geallieerden bezet gebied, maar werd het de facto een West-Duitse deelstaat. Vanaf 1950 waren de Berlijnse zegels ook geldig in West-Duitsland en omgekeerd. Pas in 1990 werd de Geallieerde bezetting van West-Berlijn opgeheven en trad het officieel samen met Oost-Berlijn en de andere deelstaten van de Duitse Democratische Republiek (DDR of Oost-Duitsland) toe tot de Duitse Bondsrepubliek, die vanaf dan gewoon Duitsland wordt genoemd.

Invoerdatum
17-11-2012 17:08:42
Ingevoerd door
IgorVdV