Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Postzegel filter actief! Momenteel worden alleen Zegels, Series en Blokken getoond met gebruikstype Frankeer of Luchtpost. Klik hier om alles te zien.

Postzegels Curaçao [CUW] (456 geselecteerd van 634)

Het eiland Curaçao ligt voor de Venezolaanse kust in de zuidelijke Caraïbische Zee en behoort tot de Benedenwindse Eilanden. De Nederlandse kolonie Curaçao en onderhorigheden (die naast Curaçao ook de eilanden Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius Lees verder

1 2 3 ... 12 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 456 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Curaçao [CUW]

Aantal items
634
Aantal curiosa items
Gerelateerd (2)
Oudste item
Eerste emissie (1873)
Nieuwste item
Vlinders (2017)
Duurste item
Rode Kruis met Specimen Opdruk (€ 2.000,00)

Het eiland Curaçao ligt voor de Venezolaanse kust in de zuidelijke Caraïbische Zee en behoort tot de Benedenwindse Eilanden. De Nederlandse kolonie Curaçao en onderhorigheden (die naast Curaçao ook de eilanden Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba omvatte) gaf postzegels uit vanaf 1873. In 1922 werd de kolonie een Nederlands territorium, hoewel pas in 1936 de officiële benaming veranderde in Gebiedsdeel Curaçao. In 1948 veranderde de naam van het territorium in de Nederlandse Antillen.

In 2010 werden de Nederlandse Antillen officieel ontbonden: het eiland Curaçao werd net als Sint Maarten en eerder ook al Aruba een autonoom land binnen het koninkrijk Nederland. Vanaf dan geven de verschillende landen (en onder de naam Caribisch Nederland ook de resterende eilandjes Bonaire, Saba en Sint Eustatius) elk hun eigen postzegels uit.

Opmerking: Gezien het om verschillende gebieden gaat, is het aangewezen de kolonie Curaçao (tot 1948) te scheiden van het land Curaçao (vanaf 2010).

Invoerdatum
09-01-2016 12:59:21
Ingevoerd door
IgorVdV