Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Postzegel filter actief! Momenteel worden alleen Zegels, Series en Blokken getoond met gebruikstype Frankeer of Luchtpost. Klik hier om alles te zien.

Postzegels Ajman (2892 geselecteerd van 3028)

Ajman is één van de zeven emiraten, waaruit de Verenigde Arabische Emiraten bestaan. Lees verder

1 2 3 ... 73 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 2892 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Ajman

C605b158-cfa2-11e3-8d90-2d5be9601fed
Aantal items
3028
Oudste item
Fauna (1964)
Nieuwste item
Apollo Programma (1973)
Duurste item
Moderne Verkeersvliegtuigen (€ 36,00)

Ajman is één van de zeven emiraten, waaruit de Verenigde Arabische Emiraten bestaan. De hoofdstad van het emiraat is Ajman. Met een oppervlakte van 260 vierkante kilometer is Ajman het kleinste emiraat. De regering zetelt in Ajman en wordt in het noorden, oosten en zuiden begrensd door Sharjah. In het westen ligt de Perzische Golf.

Ajman vormt, door de grote stadsuitbreiding, bijna een geheel met Sharjah.

De belangrijkste bron van inkomsten was de visserij, parelvangst en scheepsbouw. Het emiraat heeft geen olie-inkomsten en heeft zich tegenwoordig toegelegd op de scheepsindustrie. Langs de Khor Ajman kreek worden ook nog traditionele dhows gebouwd.

Op 15 oktober 1963, kondigt de Baroody Stamp Co Ltd in Beiroet aan dat de heersers van Fujeirah, Umm al Qiwain en Ajman onafhankelijke postkantoren zullen openen. Fujeirah vanaf 22 november 1963, Umm al Qiwain vanaf 27 november 1963 en Ajman vanaf 29 november 1963. Buiten de gewone correspondentie en geregistreerde post (aangetekende brieven) worden zee- en luchtpost aanvaard en bedeeld.

Ajman opende haar postkantoor op 29 november 1963 en haar eerste postzegelset dateert van 20 juni 1964. Voor de eerste postzegels werd de post van Ajman naar Dubai gestuurd in bundels voor verzending. Het Ajman postkantoor kwam er, na overeeenkomst tussen de heerser van Ajman, Shaikh Rashid Bin Humaid Al Na'imi en de Baroody Stamp Co van Beiroet. De overeenkomst werd ondertekend op 29 september 1963.   Enkele belangrijke punten die de overeenkomst vermeld: "Het bedrijf verbindt zich ertoe om een postverbinding te regelen in Ajman en binnen twee maanden na de datum van de ondertekening van dit contract postverkeer te regelen naar alle delen van de wereld. Het bedrijf verbindt zich ertoe alle nodige publiciteit voor de postzegels van Ajman, waaronder het drukken van brochures en de verspreiding van culturele en publiciteitspamfletten gratis voor alle delen van de wereld te regelen, alsook de bekendmaking aan filatelisten en in internationale kringen zoals de Verenigde Naties, UNESCO, enz. Het bedrijf verbindt zich ertoe alle nodige ontwerpen voor te bereiden voor het drukken van postzegels en de goedkeuring van de regering krijgen vooraleer ze gedrukt worden. Het bedrijf verbindt zich ertoe postzegels te drukken voor lokaal gebruik en voor filatelisten in de wereld in de nodige hoeveelheden en met de goedkeuring van de regering."   Op 5 juli 1966, opent Ajman een postkantoor in haar afhankelijkheid Manama, met een volledige lokale en internationale postdienst.

Invoerdatum
29-04-2014 13:32:57
Ingevoerd door
Humphrey56