Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Postzegel filter actief! Momenteel worden alleen Zegels, Series en Blokken getoond met gebruikstype Frankeer of Luchtpost. Klik hier om alles te zien.

Postzegels Maleisië (1665 geselecteerd van 1776)

Maleisië (Malaysia) is een federatieve staat in Zuidoost Azië, gelegen op, en nabij, het gelijknamige schiereiland. Het is een democratische, constitutionele monarchie met hoofdstad Kuala Lumpur. Lees verder

1 2 3 ... 42 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 1665 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Maleisië

5cd57dca-1a80-11e4-8b28-9b5537ef6046
Aantal items
1776
Oudste item
Wereld orchideeënconferentie (1963)
Nieuwste item
Geurende bloemen (2016)
Duurste item
Vogels (€ 100,00)

Maleisië (Malaysia) is een federatieve staat in Zuidoost Azië, gelegen op, en nabij, het gelijknamige schiereiland. Het is een democratische, constitutionele monarchie. De Sultans van de diverse staten kiezen de Koning (Yang di-Pertuan Agong) uit hun midden. De titel “Koning” is dus niet-erfelijk. In eerste instantie waren, na de Onafhankelijkheid op 31 augustus 1957, de postzegels voorzien van het inschrift „Malayan Federation“. Op 9 augustus 1963 voegden zich Sabah, Sarawak en Singapore bij de Federatie en vanaf die datum werd de naam „Malaysia“ gebruikt. Singapore is in 1965 uitgetreden en als zelfstandige staat verder gegaan. Thans bestaat de Federatie uit 13 staten op het schiereiland Malakka en het eiland Borneo (Kalimantan). Daarnaast is er nog het Federaal Gebied (rondom de hoofdstad, Kuala Lumpur en het eiland Labuan), dat door de centrale regering wordt bestuurd.Eind negentiende eeuw kwamen een aantal gebieden onder invloed van de Engelsen, die er uitgebreid handel dreven (tin, rubber, talloze tropische landbouwprodukten). Daarmee ontstond tevens behoefte aan een goede postdienst. In het begin ging die via Siam (Thailand) en via de posterijen van India. Al snel sloten de verschillende Maleisische staten zich echter aan bij de Wereldpostvereniging, waarna ze zélf het internationale postverkeer gingen verzorgen Die zegels vindt u dus bij de betreffende staten, die in Catawiki zijn te vinden onder Maleisië - Staatsnaam. Het betreft Johore, Kedah, Kelantan, Malacca, Neg(e)ri Sembilan, Pahang, Penang (Pulau Pinang), Perak, Perlis, Sabah, Sarawak, Selangor en Trengganu. Verder is er nog Maleisië – Federaal Gebied en de voormalige uitgaven van het eiland Labuan en de Straits Settlements. Voor de volledigheid wordt hier gemeld, dat Brunei nooit tot de Federatie heeft behoord, en dat ook Singapore als een apart verzamelgebied wordt beschouwd. Thans geven de staten alleen nog de zogenaamde „omnibusseries“ uit, bestaande uit de laagste frankeerwaarden . Voor de hogere waarden worden de algemene uitgaven van de Federatie gebruikt. Voorbeelden van deze omnibusuitgaves ziet u in bijgaande afbeelding. Zie bij de afzonderlijke gebieden voor de volledige series.

Invoerdatum
23-07-2014 15:59:32
Ingevoerd door
7451Dick