Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Postzegel filter actief! Momenteel worden alleen Zegels, Series en Blokken getoond met gebruikstype Frankeer of Luchtpost. Klik hier om alles te zien.

Postzegels Straits Settlements (224 geselecteerd van 299)

De Straits Settlements vormden een deel van het schiereiland Maleisië. Het gebied geeft inmiddels geen postzegels meer uit. Lees verder

1 2 3 ... 6 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 224 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Straits Settlements

Aantal items
299
Oudste item
Koningin Victoria (1867)
Nieuwste item
Koning George VI met opdruk BMA Malaya (1948)
Duurste item
Koning George V (€ 11.000,00)

Bij het verdrag van Londen (1824) (her)verdeelden Groot Brittannië en Nederland het gebied rondom Maleisië in een Nederlandse en een Britse zone. Het Britse deel werd een administratieve eenheid onder de naam “Straits Settlements” (Penang, Malacca, Singapore) onder beheer van de Britse Oost-Indische Compagnie. Vanaf 1867 tot 1946 was het gebied een Kroonkolonie. In 1906 vond nog uitbreiding plaats, omdat de Kroonkolonie Labuan werd toegevoegd. Nadat de Unie van Maleisië was ontstaan, sloten Penang en Malacca zich daarbij aan. Labuan werd bij Noord-Borneo gevoegd, en alléén Singapore resteerde als Kroonkolonie. Na de Tweede Wereldoorlog werden de zegels van Straits Settlements voorzien van de opdruk B M A (British Militairy Administration) Malaya. Geleidelijk werden deze zegels in het gehele gebied van Maleisië gebruikt.

Invoerdatum
02-05-2014 13:44:45
Ingevoerd door
7451Dick