Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Postzegel filter actief! Momenteel worden alleen Zegels, Series en Blokken getoond met gebruikstype Frankeer of Luchtpost. Klik hier om alles te zien.

Postzegels Kouang-Tcheou (178 geselecteerd van 178)

Kouang-Tcheou (Kwang-Chou-Wang) was een kleine enclave van Frankrijk aan de zuidkust van China. Lees verder

1 2 3 ... 5 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 178 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

_**Het is gelegen in de provincie Guangdong in een baai aan de oostzijde van het Leizhouschiereiland, noordelijk van Hainan.

Kouang-Tcheou (Kwang-Chou-Wang) werd op 27 mei 1898 geannexeerd door de Fransen om tegenwicht te bieden aan de groeiende macht van Hongkong en Macau. Kouang-Tcheou (Kwang-Chou-Wang) bestond uit een gebied van 780 km² dat de monding van de rivier Mas-Tse omringde, inclusief de stad Fort-Bayard (tegenwoordig Zhanjiang), welke fungeerde als de hoofdstad van het gebied, en een aantal eilanden uit de kust.

Volgend op de annexatie kwamen Frankrijk en China in januari 1900 overeen dat Frankrijk het eiland nog voor 99 jaar zou huren, waarna Kouang-Tcheou (Kwang-Chou-Wang) onder de supervisie van de gouverneur-generaal van Frans-Indochina geplaatst zou worden.

Industrieën waren zeescheepvaart en kolendelving.

Na de val van Parijs in 1940 erkende de Republiek China de naar Londen uitgeweken Vrije Fransen als het bestuur van Kouang-Tcheou (Kwang-Chou-Wang) en stelde diplomatieke relaties met hen in.

Het Japanse Keizerlijk Leger bezette het gebied in samenwerking met het Vichy-Frankrijk in 1943 tot aan hun overgave in augustus 1945, toen het Frankrijk van De Gaulle de baai teruggaf aan China. Het stadsbestuur van Zhanjiang werd ingesteld in 1946.**_

Invoerdatum
12-04-2014 08:41:48
Ingevoerd door
Theo11