Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Postzegel filter actief! Momenteel worden alleen Zegels, Series en Blokken getoond met gebruikstype Frankeer of Luchtpost. Klik hier om alles te zien.

Postzegels Hongkong (1943 geselecteerd van 2251)

Hong Kong gaf postzegels uit met de naam "Hong Kong", met de beeltenis van de regerend vorst van het Verenigd Koninkrijk of met koninklijke symbolen (zoals "ER"). Na overdracht van de soevereiniteit van Hong Kong aan China, zijn postzegels die nu uitgegev Lees verder

1 2 3 ... 49 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 1943 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Hongkong

Aantal items
2251
Oudste item
Koningin Victoria, Spiro vervalsing (1862)
Nieuwste item
Girl Guides (2016)
Duurste item
Koningin Victoria (€ 1.200,00)

Hong Kong gaf postzegels uit met de naam "Hong Kong", met de beeltenis van de regerend vorst van het Verenigd Koninkrijk of met koninklijke symbolen (zoals "ER"). Na overdracht van de soevereiniteit van Hong Kong aan China, zijn postzegels die nu uitgegeven worden met de naam "Hong Kong, China". Britse Hongkong postzegels zijn niet langer geldig voor de betaling van een verzending, noch werden ze teruggekocht door de Post Office.

Het postsysteem in Hongkong begon in 1841 toen de "Royal Mail" een kantoor vestigde in de regio. Kooplieden dreven handel in Hong Kong aan beide zijden van "Victoria Harbour" enkele jaren vóór de oprichting van het Brits bezit in 1842. Zij klaagden toen over het ontbreken van een adequate postdienst en dus werd er een postafdeling opgericht.

Op 8 december 1862 heeft het Bureau een eerste set van de Hong Kong postzegels uitgegeven. Toendertijd konden enkel de Britse soldaten die in Hong Kong gelegerd waren, Britse postzegels gebruiken, terwijl andere lokale bewoners er geen gebruik van konden maken.

De "Hong Kong Philatelistic Society" werd opgericht in 1921 en is de oudste filatelistische organisatie in Hong Kong. Voor de oorlog waren vooral Europeanenlid van deze vereniging. Na 1946 weren meer Chinezen lid en is de vereniging sterk uitgegroeid. Momenteel heeft de vereniging meer dan 350 lokale en buitenlandse leden.

De "Hong Kong Philatelistic Society" (HKPS)werd opgericht om filatelistische activiteiten in Hong Kong te promoten en te bevorderen. De Society publiceerde vanaf de jaren 1930 een column in de "South China Morning Post" over de lokale en buitenlandse filatelistische activiteiten en ontwikkelingen. In de jaren 1960 begon de Society met het organiseren van "open" concurrerende lokale tentoonstellingen en publiceerde ze een maandelijkse nieuwsbrief.

Het eerste( jaarlijkse) tijdschrift van de "Hong Kong Philatelistic Society" dateert van 1997.

De Vereniging was een van de stichtende leden van de " Federation of Inter-Asian Philately" (Federatie van Inter-Aziatische Filatelie)(FIAP) en is lid van de "Federation Internationale de Philatelie" (FIP) sinds de jaren 1980.

In de loop der jaren heeft de vereniging de filatelie krachtig bevorderd in Hong Kong en organiseerde ze de eerste nationale postzegeltentoonstelling in 1994, een eerste internationale postzegeltentoonstelling in februari 1997 en de 15e FIAP Asian International in februari 2001. Daarnaast is de Filatelistische Vereniging van Hong Kong organisator van nationale tentoonstellingen zoals Hongpex'96, Hongpex'98, Hongpex'00, Hong Kong Stampex 2002, 2003, 2005 en 2006. De "Christopher D'Almada"-trofee wordt toegekend als hoofdprijs voor de Hongpex tentoonstellingen. In december 2002 heeft de Vereniging samen met de "Hong Kong Study Circle" (UK) de 140ste verjaardag van de postzegel in Hong Kong gevierd met een tentoonstelling in het stadhuis van HongKong. Daarnaast heeft de HKPS ook deelgenomen aan gezamenlijke postzegeltentoonstellingen in Guangzhou, Macau en de meest recente "Hong Kong-Macau Joint Stamp Expo" in oktober 2005. In januari 2004 heeft de Vereniging de Hong Kong 2004 Stamp Expo/ 17e Asian internationale Filatelistische Tentoonstelling mee georganiseerd.

Invoerdatum
29-09-2014 12:45:52
Ingevoerd door
Humphrey56