Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Postzegel filter actief! Momenteel worden alleen Zegels, Series en Blokken getoond met gebruikstype Frankeer of Luchtpost. Klik hier om alles te zien.

Postzegels Geallieerde Bezetting - Duitsland (Amerikaanse en Britse zone) (175 geselecteerd van 286)

Duitsland is een Centraaleuropees land aan de Noordzee en de Oostzee. Na de 2de Wereldoorlog werd het Duitse Rijk bezet door de Geallieerden en verdeeld in een Amerikaanse-, Britse-, Franse- en Sovjetzone. De Amerikaans-Britse zogenaamde Bizone bestond ui Lees verder

1 2 3 ... 5 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 175 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Geallieerde Bezetting - Duitsland (Amerikaanse en Britse zone)

Aantal items
286
Aantal curiosa items
Gerelateerd (8)
Oudste item
AM post (1945)
Nieuwste item
Plattenfehler Katalog AM-Post Deutscher Druck (1998)
Duurste item
Noodoffer Berlijn (€ 10.000,00)

Duitsland is een Centraaleuropees land aan de Noordzee en de Oostzee. Na de 2de Wereldoorlog werd het Duitse Rijk bezet door de Geallieerden en verdeeld in een Amerikaanse-, Britse-, Franse- en Sovjetzone. De Amerikaans-Britse zogenaamde Bizone bestond uit de Duitse deelstaten Beieren, Bremen, Brunswijk, Hamburg, Lippe, Oldenburg, Schaumburg-Lippe en noordelijk Baden en Württemberg, de Pruisische provincies Hannover, Keur-Hessen, Nassau, Opper-Hessen, Rijn-Hessen, Sleeswijk-Holstein, Starkenburg, Westfalen en het noorden van de Rijnprovincie en het zuidwesten van Berlijn.

Van het voorjaar van 1945 tot het najaar van 1946 werden voor de Bizone gemeenschappelijke Amerikaans-Britse bezettingszegels uitgegeven. Daarna werden gemeenschappelijke bezettingszegels van de Geallieerde Controleraad gebruikt in de gehele Amerikaanse-, Britse- en Sovjetzone.

Vanaf midden 1948 werden opnieuw aparte bezettingszegels gebruikt in de Sovjetzone en de Amerikaans-Britse Bizone. In 1949 werd de Bizone samen met de Franse zone verenigd tot de Trizone en daarna onafhankelijk onder de naam Duitse Bondsrepubliek (West-Duitsland), maar sommige bezettingszegels bleven nog geldig tot in 1953.

Invoerdatum
29-12-2012 16:47:44
Ingevoerd door
IgorVdV