Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Legpuzzel getekend (2571 items)

Standaard | Gerelateerd (0)

Thumb2_ed671240-e769-012c-9028-0050569428b1

 • Toevoegen Item aan catalogus
 • Bulk_add_button2

Legpuzzel getekend (2571 geselecteerd van 2571)

Een getekende legpuzzel is een getekende afbeelding die in stukken is verdeeld, waarbij de stukken eerst geschud worden en die moeten dan weer in elkaar worden gelegd. In het Engels wordt een puzzel meestal een Jigsaw genoemd. Lees verder

1 2 3 ... 65 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 2571 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Legpuzzel getekend

E6a439e6-963e-11e2-989a-0c94e8941974
Aantal items
2571
Oudste item
Twee fietsers (1890)
Nieuwste item
Bij de openhaard (2016)
Duurste item
L'etoile mysterieuse twee kleine versie (€ 700,00)

Een getekende legpuzzel is een getekende afbeelding die in stukken is verdeeld, waarbij de stukken eerst geschud worden en die moeten dan weer in elkaar worden gelegd. Deze afbeelding is vaak gedrukt op papier dat weer geplakt of gelijmd wordt op een ander materiaal. Dat materiaal is vaak hout, papier, of plastic. De stukken worden ook wel puzzelstukken genoemd.
Moeilijkheidsgraad
Een getekende legpuzzel is in te delen naar moeilijkheid, dat is de tijd die men nodig heeft om de stukken weer zo in elkaar te plaatsen, dat de afbeelding niet meer verdeeld lijkt. Deze moeilijkheid wordt ook wel de moeilijkheidsgraad genoemd en is afhankelijk van een 3-tal factoren:

 1. Het aantal stukken
 2. De grootte van de afbeelding
 3. De afbeelding zelf

  1. Hoe meer stukken een afbeelding is onderverdeeld, des te langer het duurt om er weer een gehele afbeelding van te maken. De puzzel wordt dus moeilijker naarmate de afbeelding in meer stukken is verdeeld.
  2. Hoe groter een afbeelding is, des te langer het duurt om de afbeelding weer als 1 geheel te maken. Als de afbeelding groter wordt, wordt de puzzel ook moeilijker. Als de afbeelding dus kleiner wordt, wordt de puzzel dus ook makkelijker, tenzij hij zo klein wordt, dat er heel goed naar de details gekeken moet worden.
  3. Als een afbeelding veel details heeft die verdeeld zijn over de stukken, dan kan een puzzel ook moeilijker worden. Of als een puzzel veel stukken van een afbeelding heeft met dezelfde kleuren of kleuren die op elkaar lijken, dan wordt hij ook moeilijker.

   De moeilijkheid van een puzzel is vaak afhankelijk van een combinatie van bovenstaande factoren. Als een puzzel erg groot is, maar in weinig stukken is onderverdeeld, dan is de puzzel makkelijker dan wanneer een grote puzzel in heel veel stukken is verdeeld. Een kleine puzzel met veel stukjes kan dus ook er moeilijk zijn.
   De moeilijkheidsgraad van een legpuzzel is vaak uitgedrukt in het aantal stukken waarin een afbeelding is verdeeld.

   De naam

   Een getekende puzzel wordt beschouwd als een spel. Het is de bedoeling om een vraagstuk op te lossen, namelijk het vraagstuk van de verdeelde afbeelding. Als je de afbeelding weer als 1 onverdeelde afbeelding te zien krijgt, heb je het vraagstuk opgelost en tot die tijd heb je een puzzel waarvan je de stukjes op de juiste manier in elkaar moet leggen.
   De eerste legpuzzels waren van hout en kwamen waarschijnlijk uit Engeland. Daar werd een tekening op een houten plaat geplakt en die plaat werd in stukjes gezaagd. Die stukjes werden dan door elkaar geschud en dan was het een puzzel. Het Engelse woord voor zaag is Saw en schudden in het Engels is Jigling, vandaar de Engelse naam JigSaw.

   Materiaal

   Een getekende legpuzzel kan gemaakt zijn van verschillende materialen. De oudste puzzels zijn gemaakt van hout met een papieren afbeelding erop. Later werden de afbeeldingen op dik karton geplakt en tegenwoordig is het allemaal samengeperst papier en wordt de afbeelding direct op het papier gedrukt.

   De afbeelding wordt nog wel steeds in stukken gezaagd of gesneden en wel op zo'n manier dat de stukken maar op 1 manier in elkaar passen.
Invoerdatum
26-03-2013 17:59:28
Ingevoerd door
DisneyMeentwijck