Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Lego (5619 items)

Standaard | Gerelateerd (42)

Thumb2_64d77920-3600-012e-9781-0050569439b1

  • Toevoegen Item aan catalogus
  • Bulk_add_button2

Lego (5578 geselecteerd van 5619)

Speelgoed uit Scandinavië dat bestaat uit bouwsteentjes met nopjes erop. Door de bouwsteentjes op elkaar te stapelen in een bepaalde volgorde onstaan er bouwwerken zoals een politiebureau of een kasteel.Diverse soorten Lego: Lego Technic, Lego System, Dup Lees verder

1 2 3 ... 140 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 5578 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Speelgoed uit Scandinavië dat bestaat uit bouwsteentjes met nopjes erop. Door de bouwsteentjes op elkaar te stapelen in een bepaalde volgorde onstaan er bouwwerken zoals een politiebureau of een kasteel.Diverse soorten Lego: Lego Technic, Lego System, Duplo, Fabuland en Thema Lego.

Het begon allemaal met Lego System met houten opstapelbare steentjes. Met de komst van plastic werden die gemaakt van plastic. Later werden hele stukken kant en klaar gemaakt, zoals muren. Het basisprincipe bleef echter hetzelfde: de bouwstenen konden altijd aan elkaar gezet worden (gestapeld) door de nopjes op de bovenkant en de gaten aan de onderkant.

Voor de hele kleine kinderen is er Duplo ontwikkeld dat kinderen van 0-4(?) leert spelen met blokken en het bouwen kan ontdekken.
Voor de wat oudere kinderen die nog te jong zijn voor de ingewikkeldere Lego was er Fabuland. Dit kan gezien worden als 1 van de vroegste thema Lego door Lego ontwikkeld. Het was waarschijnlijk geïnspireerd op een versie van de Fabeltjeskrant, want alle figuren zijn dieren. Waarschijnlijk vrouwelijke dieren, want de ogen lijken vrouwelijk.Met deze vorm van Lego werd veel door vrouwen gespeeld.
Het Lego System of gewoon Lego is het aloude originele lego en heeft als basis de kleine steentjes met de nopjes. Omdat alle steentjes dezelfde nopjes hebben kunnen de bouwsteentjes gecombineerd worden en kan er van alles mee gebouwd worden. Dit stimuleert ook de fantasie van een kind en ontwikkeld het gevoel voor bouwen en constueren.
Lego Treinen is ook een soort Thema Lego, maar dan als thema Treinen. Je kan van de Lego bouwstenen treinen en huizen bouwen en er is zelfs speciale rails. Later met de komst van de kleine motoren kon je zelfs rijdende treinen op motors bouwen die ook nog licht gaven.
Lego Technic is de volgende uitbreiding op het gebied van Thema Lego dat gemaakt werd. Met Lego Technic is het mogelijk om bewegende voertuigen te maken die op basis van raderen werken. Door de tandwielen op een juiste manier te verbinden konden dingen op een bepaalde manier bewegen. Hier werd op een gegeven moment ook de motor gebruikt en kan je zelfs autos zelf laten rijden.
Thema Lego is eigenlijk al erg oud, want je had natuurlijk altijd al de Politie-Lego (politiebureau, boot auto's enz.), Brandweer-Lego en al dat soort thema's, maar met de komst van de filmindustrie is dat veranderd. Van elke populaire film is wel een serie uitgebracht. Ruimtevaart-lego vormt hierop een uitzondering, want dat was er eerder dan Star Wars Lego en combineerde gewonen Lego met Lego Technic.
Lego Spellen zijn de nieuwste vorm van speelgoed waarbij de legostenen gebruikt moeten worden om verder te komen in een spel.

Invoerdatum
28-01-2013 00:06:12
Ingevoerd door
DisneyMeentwijck