Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Beer is los (2 items)

 

  • Toevoegen Item aan catalogus

De beer is los

2001

Beer is los: Informatie op Catawiki over het item De beer is los, 2001.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers

Nog niet te koop aangeboden. Je kunt dit item in je zoeklijst zetten met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm. Dan krijg je direct bericht als het te koop wordt aangeboden.

Verzamelaars
In zoeklijst van:
Dit item staat op de zoeklijst van 3 verzamelaars. Als je hen wilt bereiken dan kun je het aanbieden in je shop. De zoekers worden dan automatisch via e-mail gewezen op jouw aanbod (tenzij ze dat actief hebben uitgezet in Mijn Profiel). Je zet het item in je shop met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm.

sluit informatie
In verzameling van:
Nieuwstaat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 169089
Categorie: Spellen
Titel: De beer is los
Algemene spelnaam: Beer is los
Fabrikant / uitgever: 999 Games
Soort spel: Bordspellen Algemeen
Reeks:  
Nummer in reeks:  
Jaar: 2001
Aantal spelers: 2
Auteur / ontwerper: Hoffmann, Rudi
Thema:  
Taal: Nederlands
Afmetingen:  
Bijzonderheden:
Het is onheilspellend stil in het woud. Als de jacht begint, bruist het ineens van de activiteit. De ene speler is met zijn houthakkers op zoek naar bomen, en met zijn jagers naar eenden, fazanten, vossen en beren. De andere speler is met zijn vossen op zoek naar eenden en fazanten, en met zijn beren naar... jagers en houthakkers!

Het speelbord stelt een stuk van een bos voor. Op 48 van de 49 velden worden kleine vierkante kaarten met de beeldzijde naar beneden willekeurig door elkaar gelegd (middelste vak blijft open). Op de kaarten staan beren, vossen, houthakkers, jagers, eenden, fazanten en bomen.

Een speler neemt de rol van de houthakkers en de jagers aan en de andere speler werkt met de beren en de vossen. Het probleem is echter dat niemand bij aanvang weet waar welk dier of personage verscholen zit in het bos.

Wie aan de beurt komt, draait een willekeurige kaart om. De volgende ook. Op een bepaald moment liggen b.v. een vos en een eend aangrenzend naast elkaar. De speler die de vossen mag bewegen, kan nu de vos verplaatsen op de eend en zo de eend 'slaan' (in feite opeten...). Op deze wijze ontstaan gaten in het bos waarlangs de figuren eventueel kunnen bewegen. Wat het slaan betreft gelden de volgende afspraken: de jager slaat alle dieren maar moet met zijn geweer in de juiste richting kijken; de beer slaat de houthakkers en de jagers; de vos tenslotte slaat fazanten en eenden. Elk dier of personage is een bepaald aantal punten waard.

Dit spel moet je twee keer na elkaar spelen, waarbij de spelers wisselen van rol. Wie uiteindelijk de meeste punten behaalt, wint het spel.

Aantal spelers: 2

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Speelduur: ca. 2 x 20 minuten

Inhoud:
- spelbord
- 48 tegels
- spelregels
Invoerdatum: 25-12-2008 12:27:27
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 14-02-2017 22:21:06
Laatst gewijzigd door: mortimer500
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 9,50
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen