Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Cartagena (2 items)

 

  • Toevoegen Item aan catalogus

Cartagena

1993

Cartagena: Informatie op Catawiki over het item Cartagena, 1993.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers
Conditie Verkoper Prijs  
Nieuwstaat € 16,95 bekijk
Verzamelaars
In zoeklijst van:
Nog niet in een zoeklijst
In verzameling van:
Nieuwstaat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 175331
Categorie: Spellen
Titel: Cartagena
Algemene spelnaam: Cartagena
Fabrikant / uitgever: Winning Moves (Sekkoia)
Soort spel: Bordspellen Algemeen
Reeks:  
Nummer in reeks:  
Jaar: 1993
Aantal spelers: 2-5
Auteur / ontwerper: Colovini, Leo
Thema: Racespel
Taal: Nederlands
Afmetingen: 24x24x4 cm
Bijzonderheden:
Cartagena is een Colombiaanse stad aan de zuidkust van de Caribische Zee. In vroeger tijden (17de eeuw) was deze stad bekend en berucht voor haar gevangeniseiland. In 1672 slaagden een 30-tal piraten er toch in te ontsnappen. Deze ophefmakende geschiedenis vormt a.h.w. de aanleiding voor dit spel.

Het speelbord wordt opgebouwd a.h.v. zes gelijkvormige puzzelstukken die samen de onderaardse gang vormen waardoor de gevangen genomen piraten proberen te ontsnappen. Elke speler heeft 6 pionnen (gevangenen) klaarstaan die van de ene (de gevangenis) naar de andere kant (het bootje om weg te varen...) van de tunnel moeten gebracht worden. Wie als eerste al zijn pionnen in het bootje kan brengen, wint deze ontsnappingsrace.

Het mechanisme om piraten te verplaatsen is daarbij vrij uniek. De "motor" wordt gevormd door een stapel van 102 symboolkaarten (17 per soort) die verwijzen naar de figuren in de tunnel. Bij het begin bezit elke speler 6 zo?n symboolkaarten. De speler aan beurt moet telkens minstens een, maximum drie actie(s) uitvoeren. Daarbij kan hij steeds uit twee mogelijkheden kiezen: een pion vooruit plaatsen door het uitspelen van een passende symboolkaart of een pion achteruit plaatsen om 1 of 2 nieuwe symboolkaarten te verkrijgen. Het aantal acties evenals de volgorde waarin ze uitgevoerd worden (pionkeuze en actiekeuze) zijn cruciaal in dit spel: enerzijds is achteruit gaan een noodzaak om de kaartvoorraad aan te vullen, anderzijds blijft het toch de bedoeling om zo snel mogelijk aan de overkant te geraken...

Voor wie echt "diep" wil gaan, is er een "Tortuga-variant" voorzien: niet alleen legt elke speler daarbij zijn kaarten open op tafel, ook de symboolkaarten liggen in een open rij op tafel! Winst of verlies zijn nu enkel afhankelijk van het eigen inzicht?

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Spelduur: 30 - 45 minuten

Inhoud:
- 6 speelbordstukken die samen een tunnel vormen
- 1 sloep
- 103 kaarten
- 30 piraten
- spelregels
Invoerdatum: 23-12-2008 22:22:14
Ingevoerd door: Magny
Laatst gewijzigd op: 30-04-2017 19:16:20
Laatst gewijzigd door: Magny
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat: € 12,00
Goede staat: € 6,00
Redelijke staat: € 2,00
Dit item
  


meer informatie toevoegen