Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Cyclo (3 items)

 

  • Toevoegen Item aan catalogus

Cyclo

Cyclo: Informatie op Catawiki over het item Cyclo, .
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers

Nog niet te koop aangeboden. Je kunt dit item in je zoeklijst zetten met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm. Dan krijg je direct bericht als het te koop wordt aangeboden.

Verzamelaars
In zoeklijst van:
Dit item staat op de zoeklijst van 1 verzamelaar. Als je hen wilt bereiken dan kun je het aanbieden in je shop. De zoekers worden dan automatisch via e-mail gewezen op jouw aanbod (tenzij ze dat actief hebben uitgezet in Mijn Profiel). Je zet het item in je shop met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm.

sluit informatie
In verzameling van:
Nieuwstaat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 169061
Categorie: Spellen
Titel: Cyclo
Algemene spelnaam: Cyclo
Fabrikant / uitgever: Onbekend
Soort spel: Bordspellen Algemeen
Reeks:  
Nummer in reeks:  
Jaar:  
Aantal spelers:  
Auteur / ontwerper:  
Thema:  
Taal: Nederlands
Afmetingen:  
Bijzonderheden:
Een wielerspel waarbij elke speler een ploeg van vijf renners beheert. Elke ploeg bestaat uit een kopman, een klimmer, een spurter en twee knechten. De eerste drie hebben extra mogelijkheden op bepaald terrein.

Het speelbord bestaat uit vijf dubbelzijdige stroken waaruit verschillende circuits kunnen samengesteld worden. (zie foto 3 voor 1 voorbeeld). Er komen bergen voor waar je bij het beklimmen slechts 1 dobbelsteen mag gebruiken maar bij het dalen 3. Er is een kasseistrook waar je pech kan krijgen (drie vakken achteruit). Tussenspurten die extra punten kunnen opbrengen en de laatste km waar de spurter extra hard kan fietsen (drie dobbelstenen) geven nog enkele extra mogelijkheden.

Tijdens je beurt dobbel je voor elk van je renners met twee dobbelstenen (tenzij in de bergen of bij de laatste km). Je kan in het wiel kruipen van een renner en zo profiteren van een goede dobbelsteenworp en je mag tijdens elke wedstrijd drie keer drie dobbelstenen gebruiken voor een renner naar keuze.

Het spel speelt vlot en bootst de realiteit redelijk goed na. De dobbelstenen kunnen nogal beslissend zijn, wat het spel een prima gezinsspel maakt.

Extra spelregels om rittenwedstrijden of ronden te rijden zijn voorzien (inclusief tabellen en een systeem om de tijd te noteren).


Aantal spelers: 2 - 4

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Spelduur: 45 - 120 minuten

Inhoud:
- 5 speelborden voor 10 ritten
- 4 ploegen van elk 5 renners
- 3 dobbelstenen
- scoreblok
- spelregels
Invoerdatum: 25-12-2008 11:46:54
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 28-06-2015 18:17:18
Laatst gewijzigd door: mortimer500
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 10,00
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen