Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Jungle Race (2 items)

 

  • Toevoegen Item aan catalogus

Jungle Race

2003

Jungle Race: Informatie op Catawiki over het item Jungle Race, 2003.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers

Nog niet te koop aangeboden. Je kunt dit item in je zoeklijst zetten met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm. Dan krijg je direct bericht als het te koop wordt aangeboden.

Verzamelaars
In zoeklijst van:
Nog niet in een zoeklijst
In verzameling van:
Goede staat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 170379
Categorie: Spellen
Titel: Jungle Race
Algemene spelnaam: Jungle Race
Fabrikant / uitgever: Jumbo (Hausemann & Hötte)Icon-information
Soort spel: Bordspellen Kind
Reeks: Jumbo - De Spelende Olifant
Nummer in reeks:  
Jaar: 2003
Aantal spelers: 2-4
Auteur / ontwerper:  
Thema:  
Taal: Frans, Nederlands
Afmetingen:  
Bijzonderheden:
Uitgave van "De spelende olifant".
De dieren van de jungle racen tussen de bomen, door de woestijn en langs de rivier. Wie verzamelt onderweg de meeste vruchten?

Twee lange speelborden worden tegen elkaar op tafel gelegd. Je herkent een weg doorheen een jungle. Elke speler beschikt over zijn eigen gekleurde dobbelsteen waarop vier dieren staan (en dan nog twee blanco zijden). Er is een witte dobbelsteen die de motor vormt voor het spel. Deze witte dobbelsteen toont zes dieren. De vier dieren die de kinderen ook bezitten zijn de aap, de papegaai, de olifant en de krokodil. Deze dieren bewegen zich doorheen de jungle. Maar elk dier heeft zijn eigen vakjes waar het naartoe kan gaan: de aap slingert door de bomen, de papegaai vliegt door de lucht, de olifant wandelt naar de savanne en de krokodil zwelt liever in het water. Als je goed naar het speelbord kijkt, herken je deze velden.

Voordat het spel begint, worden eerst 21 vruchten op verschillende vakken van de jungle geplaatst. Deze 21 vruchten zijn belangrijk. Wie het meest van die kaarten verzamelt, wint immers het spel.

Wie aan de beurt komt, dobbelt met de witte dobbelsteen. Gooi ik b.v. een aap, dan mag ik mijn gekleurde dobbelsteen draaien zodat de aap bovenop ligt en vervolgens kijken of deze aap naar een aangrenzend vakje kan verschoven worden. Dat vak moet een boom zijn en dan nog liefst een boom waar een vrucht ligt! Zo wordt telkens de witte dobbelsteen gegooid en functioneren de andere dobbelstenen als pionnen. De witte dobbelsteen bevat nog twee andere dieren. Als je de leeuw dobbelt, moet je je verstoppen (beurt overslaan) terwijl de muis je verder op weg helpt (je mag nog eens spelen).

Je speelt net zolang door totdat alle spelers voorbij de finish zijn. Wie hier als eerste komt, krijgt twee vruchten als beloning. De tweede krijgt er nog eentje. Als iedereen aangekomen is, wint de speler die de meeste vruchten kon verzamelen.

Dit spel leert kinderen om een route uit te stippelen en de kortste weg te zoeken. Om te winnen moet je goed kijken hoe de jungle in elkaar zit.

Aantal spelers: 2 - 4

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Inhoud:
- 2 speelborden
- 4 gekleurde houten dobbelstenen alf speelfiguren
- 1 witte houten dobbelsteen
- 21 jungle vruchten
- spelregels
Invoerdatum: 25-12-2008 16:10:40
Ingevoerd door: mortimer500
Laatst gewijzigd op: 01-06-2012 04:44:40
Laatst gewijzigd door: mortimer500
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat:
Goede staat: € 7,50
Redelijke staat:
Dit item
  


meer informatie toevoegen